![]() |
Affedici Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Affedici OlmakSual: Çok affediyorum, bu yüzden ahmak muamelesi gördüğüm de oluyor ![]() CEVAP Af, hak ettiği bir şeyi almayıp sahibine bağışlamak demektir ![]() ![]() (Affet, marufu emret ve cahillerden yüz çevir!) [Araf 199] Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: (Affedin ki, Allahü teâlâ da sizi affetsin ve şerefinizi yükseltsin!) [İsfehani] (Allah rızası için affedeni, Allahü teâlâ yükseltir ![]() (Kendinden uzaklaşanlara yaklaşmak, zulmedenleri affetmek, kendini mahrum edenlere [Kendine bir şey vermeyenlere] ihsan etmek, güzel huylu olmaktır ![]() ![]() (Sana zulmedeni affet, sana gelmeyene git, sana kötülük edene sen iyilik et, aleyhine de olsa mutlaka doğru konuş ![]() (Musa aleyhisselam, "Ya Rabbi, senin indinde en aziz kimdir?" diye sordu ![]() ![]() (Allahü teâlâ merhameti olmayana merhamet etmez, affetmeyeni affetmez ![]() ![]() (Affedin ki affa kavuşasınız!) [İ ![]() Af taraftarı olmak daha iyidir ![]() (Ceza vermekteki hata, affetmekteki hatadan daha kötüdür ![]() Sual: Haksızı affetmenin mahzuru olur mu? CEVAP Haksızı da affedenler, dünya ve ahirette saadete kavuşurlar ![]() Kendisini içkiden kurtaramayan bir müslüman, hizmetçisine dört dirhem verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hangi duayı etmemi istersin? - Hizmetçilikten kurtulmak istiyorum ![]() - İkinci isteğini söyle! - Fakire verdiğim dört dirhem benim değildi ![]() ![]() ![]() - Üçüncü isteğin nedir? - Efendimin tevbe edip içkiyi bırakmasını istiyorum ![]() - Dördüncü arzun nedir? - Allahü teâlânın beni, efendimi, seni, kavmimizi affetmesini istiyorum ![]() Mansur bin Ammar,hepsi için gerekli duayı yapar ![]() ![]() ![]() - Sen neler istedin? - Hizmetçilikten, kölelikten kurtulmayı istedim ![]() - Peki seni azat ettim ![]() - Dört dirhem istedim ![]() - Al şu dört dirhemi ![]() - Tevbe edip içkiyi bırakmanı istedim ![]() - Tevbe ettim ![]() - Allahü teâlânın hepimizi affetmesini istedim ![]() Efendisi duraklar, (İşte bu benim elimde değildir) der ![]() ![]() Her müslüman da elinde olanı esirgememeli, daima affedici olmalıdır! Sual: Tam kesin değilse de, suçlu birisini cezalandırmak mı, yoksa affetmek mi daha uygun olur? CEVAP Suç kesin olmadıkça cezalandırmak caiz olmaz ![]() ![]() (Ceza vermekteki hata, affetmekteki hatadan daha kötüdür ![]()
![]() |
Cevap : Affedici Olmak |
![]() |
![]() |
#2 |
bukett
|
![]() Cevap : Affedici Olmakçok güzel gerckten iyi bır paylasım saol ![]() ![]()
|