Fıstıklı Kadayıf Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Fıstıklı Kadayıf TatlısıFıstıklı Kadayıf Tatlısı Türk Mutfağının hem lezzetli hem de pratik tatlılarından fıstıklı kadayıf tarifi Üzerini kaymak ya da antep fıstığıyla üzerini süsleyebilirsiniz Malzemeler, 500 gram tel kadayıf 3 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gram tereyağı Şerbeti için, 4 su bardağı toz şeker 6 su bardağı su 2 çay kaşığı limon Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın Koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirin Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın Soğuması için bekletin Tereyağını kızdırmadan kısık ateşte eritin Büyük bir tepsinin içine kadayıfı serin Üzerine tereyağ dökün ve kadayıfla harmanlayın Orta derinlikte fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın Elinizle bastırarak iyice sıkılaşmasını sağlayın Üzerine antep fıstığını eşit aralıklarla serpiştirin Kalan kadayıfı elinizle iyice bastırarak tepsiye yayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken şerbetini dökün 1 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Fıstıklı Kadayıf Tatlısı |
|
|
#2 |
|
Gözyaşı
|
Cevap : Fıstıklı Kadayıf TatlısıSadesi daha güzel oluyor bence tarif için sağol
__________________
|
|
|
|