![]() |
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Fıstıklı Kadayıf TatlısıFıstıklı Kadayıf Tatlısı Türk Mutfağının hem lezzetli hem de pratik tatlılarından fıstıklı kadayıf tarifi ![]() ![]() Malzemeler, 500 gram tel kadayıf 3 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gram tereyağı Şerbeti için, 4 su bardağı toz şeker 6 su bardağı su 2 çay kaşığı limon Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın ![]() Koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirin ![]() Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın ![]() Soğuması için bekletin ![]() Tereyağını kızdırmadan kısık ateşte eritin ![]() Büyük bir tepsinin içine kadayıfı serin ![]() Üzerine tereyağ dökün ve kadayıfla harmanlayın ![]() Orta derinlikte fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın ![]() Elinizle bastırarak iyice sıkılaşmasını sağlayın ![]() Üzerine antep fıstığını eşit aralıklarla serpiştirin ![]() Kalan kadayıfı elinizle iyice bastırarak tepsiye yayın ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin ![]() Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken şerbetini dökün ![]() 1 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Fıstıklı Kadayıf Tatlısı |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Fıstıklı Kadayıf TatlısıSadesi daha güzel oluyor bence tarif için sağol
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
|