![]() |
Türkler Gibi Eğlenmek..:)) |
![]() |
![]() |
#1 |
bonsoir
|
![]() Türkler Gibi Eğlenmek..:))TÜRKLER GİBİ EĞLENMEK ![]() ![]() ![]() Almanya’dan gazeteci bir dostum aradı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün aradı, buluştuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra akşam oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce dekorasyondan büyülendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neyden sonra ise –Neyzen’de adet olduğu üzre- aryalar okunmaya başlandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aryalar bittiğinde ise sıra popüler şarkılara geldi ![]() ![]() ![]() ![]() -Şu Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar - Buraya Urfalılar mı geliyor? - Hayır ![]() - Lörke, lörke, lülülülü - Burası Kürtlerin mi? - Hayır Bunlara anlam vermeye çalışırken, önce “Çiao Bella” sonra da “Venseremos” çalınca birden ciddileşti ![]() -Bana istediğini söyle, ama ben bunun Şili Komünist Partisi marşı olduğunu biliyorum ![]() -Doğru, öyle zâten ![]() -Burası Komünistlerin mi? -Şöyle bir çevrene bak, öyle mi görünüyor? - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatında peçetenin sadece ağız silmek için olduğunu zanneden ve çatal-kaşık ile tabağa vurarak hiç bateri çalmamış bu arkadaş, sandalyelere çıkanlardan da önce biraz korktu ![]() ![]() Mezeler bitip, balıklar geldiğinde ise fena afalladı ![]() ![]() ![]() -Yaslan dağın yamacına Halil İbrahim ![]() -İbrahim kim? Meşhur birisi mi? -Ben ne bileyim ![]() -Herkes alkışlıyor, onlar mı tanıyor? -Bilmem ![]() ![]() -Düşman galip geldi haklayamadım, döküldü cephanelerim toplayamadım ![]() -Bu, kahramanlık türküsü mü? -Hayır, eşkıya türküsü ![]() -Bu eşkiyalar politik mi? -Yok be, bayağı eşkiya ![]() ![]() -Peki şu kızla adam niye romantik romantik dansediyor ![]() -Şarkı güzel ![]() -Ben bunu anlamıyorum ![]() -Boş ver işte, takıl ![]() -Vur hançeri kadınım ben öleyim ![]() -Neden kadınının onu bıçaklamasını istiyor? -Çok seviyor ![]() -Seviyorsa evlensinler ![]() -Evlenemezler ![]() -Niye? -Dedim ya, birbirini çok seviyorlar ![]() -Kanım aksın ki, terk etmem seni ![]() -Neden kanı akıyor, kaza mı geçirmiş? -Yok canım ![]() ![]() ![]() -Biraz garip ![]() -Yahu boşver, sen takıl ![]() Bir-iki şarkı daha dinledi ![]() -Yahu sizde bütün şarkılar aşk ve ölümle ilgili ![]() -Evet, ne olmuş ![]() ![]() -Doğru aslında ![]() -Ne yapacaktık, çayıra çimene şarkı mı yazacaktık? Biz bu kadarını yapabiliyoruz ![]() -Yanlış anlama ![]() ![]() -Sorun ne? -Bilemiyorum ![]() Bütün masalar ağzı kulaklarında hoplaya-zıplaya “sürünüyorum” diye göbek atarken, yüzünü görmeliydiniz ![]() ![]() - Bu şarkıda Allah diyorsunuz ![]() - Evet, deriz ![]() - Ama Allah deyip rakı içiyorsunuz ![]() - Ne olmuş, içeriz ![]() - Yanılıyorsam, lütfen düzelt ![]() ![]() - Doğru ![]() - O zaman neden yapıyorsunuz? - Güzel oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yahu şaka, gevşe biraz ![]() ![]() 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de bir Arap bir de Yunan şarkısı çalınca tümden aklı karıştı ![]() -Siz Yunanları seviyor musunuz? -Arada bir ![]() -Ama Yunan şarkısı dinliyorsunuz? -Arada bir işte ![]() -O demin söylenen Arapça şarkı ne diyor? -Ne bileyim ben ![]() -Yunanca şarkının sözleri ne? -Yahu nereden bileyim? -O zaman neden dinliyorsunuz? -Güzel oluyor ![]() ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Azerî türküsünü de tercüme edince, “buradaki herkes Azerice biliyor öyle mi?” diye sordu, ama artık ben de de cevâp verecek takat kalmamıştı ![]() Onun bu kültür şoku üç-dört saat sürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Olmaz”, dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oradan bir dürümcüye gittik ![]() ![]() ![]() ![]() Yolda bana baktı, baktı sonra; “biliyor musun?” dedi, “biz Almanlar da aslında eğleniriz”… “Ne yaparsınız” diye sordum, “uzun masalarda yan yana oturup, bira içerek, sallandığınızı biliyorum ![]() ![]() ![]() Biraz sonra “biraz fark olacak tabii, siz Akdeniz milletisiniz” dedi ![]() Ben de “tam değil” dedim ![]() ![]() “Haydi” dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kahvaltı saatinde oteline bıraktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bayıldım” dedi, “harika bir ülke” dedi, “ama AB’ye girerseniz, hem siz bozulursunuz hem de biz bozuluruz” dedi ![]() ![]() ![]() “Şu Ren’in suyu akar delidir oy, oy, oy” gibi, “yaslan dağın yamacına Hans Peter’im” gibi, “Münih’in etrafı dumanlı dağlar” gibi filân işte… Ayrıca bütün Avrupa obez olurmuş ![]() ![]() ![]() Aman neyse boşverin, biz takılalım… O da artık takılıyor zâten ![]() ![]() (Yazarı bilinmiyor ![]() ![]() ![]() DostÇa KalıN ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Türkler Gibi Eğlenmek..:)) |
![]() |
![]() |
#2 |
*KeDi KeSeN*
|
![]() Cevap : Türkler Gibi Eğlenmek..:))insallah daha genis bi zaman da okurum hepisiini şimdi oyun oynuyacağımda :D 2 mesaj yazmam gerekiyomus :D PAYLAŞIM İÇİN KUTLARIM saol |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Türkler Gibi Eğlenmek..:)) |
![]() |
![]() |
#3 |
Aragorn561
|
![]() Cevap : Türkler Gibi Eğlenmek..:))süper yazıydı acayip beğendim çokta eğlenceliydi,valla önce okumalı sonra yorumlamalı diye düşünüyorum çünkü bambaşka bir yazı teşekkürler
|