![]() |
Sütlü Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Sütlü BaklavaSütlü Baklava İftar sonrası gün boyunca düşen kan şekerinizi düzenleyecek, ağzınızı tatlandıracak sütlü baklava tarifi ![]() ![]() Sütlü Baklava Malzemeler, 500 gram hazır baklava yufkası 4 çorba kaşığı ceviz Yarım paket margarin 2 yemek kaşığı tereyağ Şerbeti için, 3 su bardağı süt 3 su bardağı toz şeker Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için tencerede süt ve şekeri karıştırarak kaynatın ![]() Ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin ![]() Yuvarlak bir fırın tepsisinin tabanını tereyağ ile yağlayın ![]() Tepsinin en alt katına bir kat yufka serin ![]() Üzerine ceviz serpin ![]() Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() En üst katına sadece yufka serin ![]() Margarini tavada eritin ![]() Baklavanın üzerinde gezdirin ![]() Küçük baklava dilimleri elde edecek şekilde kesin ![]() Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin ![]() Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk sütlü şerbeti dökün ![]() Baklava şerbetini çektikten sonra servis yapın ![]() Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Sütlü Baklava |
![]() |
![]() |
#2 |
inci_tanesi
|
![]() Cevap : Sütlü Baklavagüzel görünüyor ![]() ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
|