![]() |
Şişte Kılıç Izgara |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Şişte Kılıç IzgaraŞişte Kılıç Izgara Malzemeler: yarım kg ![]() 5-6 adet sert domates 1 orta boy soğan 7 büyük çorbakaşığı limonsuyu 5-6 defne yaprağı 1 büyük çorbakaşığı zeytinyağı 5-6 adet yesilbiber tuz, karabiber 1) Derileri çıkarılmış balıkları kuşbaşından daha büyük parçalara ayrınız ![]() ![]() 2) Balıkları tuzlayıp, biberleyiniz ![]() 3) Balıkların üzerine zeytinyağını, limon suyunu, sıkabildiğiniz kadar soğan suyunu, 5-6 defne yaprağını koyup, hepsini iyice karıştırınız ![]() 4) Bu durumda 7-8 saat bekletiniz ![]() 5) Sonra yağlanmış şişlere balık, aralarına yesilbiber, domates, soğan dilimleri koyarak diziniz ![]() 6) Fırının ızgara kısmında şişle beraber balıkları 10-15 dakika pişiriniz ![]() 7) Pişen balıkları ve diğer malzemeleri servis tabağına çıkarıp üzerlerine zeytinyağı, limon karışımı döküp, servis yapınız ![]() Not: Büyük, dolgun etli balıklardan da şiş aynı şekilde yapılır ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|