![]() |
Şu Hayat Denen Sofrada... |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Şu Hayat Denen Sofrada...Bir ay kadar önceydi ![]() ![]() ![]() Bir şirketin kantininde arkadaşlarla laflıyorduk ![]() İçeri gözterişli bir genç kadın ve yakışıklı bir genç adam girdi ![]() Birbirlerinden hoşlandıkları ve daha yakından tanımaya çalıştıkları anlaşılıyordu ![]() ![]() Gözüm takıldı ister istemez ![]() Kadın salata, erkek sandviç aldı tabağına ![]() ![]() O sırada fark ettim ki, genç kadının yüzü birdenbire değişti ![]() Önce "dereotundan nefret ederim" dediğini işittim ![]() Tek tek ayıkladı dereotlarını ![]() ![]() ![]() ![]() Derken sıra maydanoz yapraklarına geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyayı, hazları, coşkuyu, neşeyi bir bir eksiltiyordu sanki genç kadın! Karşısındaki genç adama baktım ![]() ![]() ![]() O gün tanık olduğum bu sahne zihnime yapışıp kaldı ![]() *** Zihnime yapışıp kalan bir başka sahneye gelince ![]() ![]() ![]() Yaz başlarıydı ![]() ![]() ![]() Otoyoldan sapmış, kasabalar arsında yol alırken çay kahve içilecek bir yer arıyordum ![]() ![]() Yan yana dizilmiş dört masadan birine oturdum, sade kahvemi söyledim ![]() Az sonra sıska motosikletiyle toza toprağa bulanmış bir delikanlı çıka geldi ![]() Selamlaştık ![]() ![]() Elindeki naylon torbayı açtı ![]() ![]() ![]() Yanılmadıysam, önce şükrünü mırıldandı, sonra bana birlikte yemeyi teklif etti mahçup bir tavırla ![]() ![]() ![]() Teşekkür edip onu kendi haline bıraktım ![]() Ama çaktırmadan izlemekten de kendimi alamadım ![]() O kuru böreklerde nasıl bir lezzet varsa, delikanlının yüzünde güller açıyordu ![]() Her lokmasında dünya çoğalıyor, büyüyor, bereketleniyordu sanki ![]() ![]() ![]() *** Dünya toz pembe değil ![]() Bunu iyi biliyoruz ![]() Ama güzelliklerle; bu dünyanın nimetleriyle boğuşmak; dertlerimizin acısını onlardan çıkarmaya kalkışmak niye? Yukarıda anlattığım sahnelerde yemek var; tat var ![]() Hayat bir sofra ![]() ![]() ![]() Acısı tatlısı, ekşisi, tuzlusuyla bir sofra ![]() ![]() ![]() Biz oraya mum istiyoruz, çiçek istiyoruz, şık bir atmosfer olsun, hatta müzik eşlik etsin istiyoruz! İstiyoruz da ![]() ![]() ![]() Bu arada sofranın varoluşundaki güzelliği ve anlamı unutmuşuz, haberimiz yok! Sofradaki tadı da yavaş yavaş alamaz oluyoruz ![]() Sonra ne mi oluyor? Mesela şu ![]() ![]() ![]() Mutluluk ayağımıza kadar geldiğinde ![]() ![]() ![]() İçindeki "dereotlarını" ayıklayacağım diye helak olup sıkıntıyla oradan sıvışıyoruz ![]() Haşmet Babaoğlu - Sabah
![]() |
|