Ekşili Dolma |
08-31-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Ekşili DolmaEkşili Dolma Türk Mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir ekşili dolma Özel misafirleriniz ve davet günleriniz için hazırlayıp enfes bir ziyafet çekebilirsiniz Ekşili Dolma Malzemeler, Yarım kilo az yağlı kıyma 1,5 su bardağı pirinç 1 tane rendelenmiş domates 1 tane doğranmış kuru soğan 1 tane limon 1 bağ asma yaprağı 2 su bardağı su Yarım su bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Hazırlanışı, Asma yapraklarını bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın Suyunu süzüp soğuması için kenarda bekletin İç harcınız hazırlamak için domates, kıyma, pirinç, tuz, karabiber, soğanı karıştırın Asma yapraklarına iç harç koyup sarın Tencerenin dibini asma yapraklarıyla kaplayın Sıra sıra dolmaları dizin Limonu dilimleyip dolmaların üzerine dizin Kasede sıvıyağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerinde gezdirin Orta dereceli ateşte suyunu çekene kadar pişirin Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|