Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, ekşili

Ekşili Dolma

Eski 08-31-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Ekşili Dolma



Ekşili Dolma


Türk Mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir ekşili dolma Özel misafirleriniz ve davet günleriniz için hazırlayıp enfes bir ziyafet çekebilirsiniz
Ekşili Dolma


Malzemeler,
Yarım kilo az yağlı kıyma
1,5 su bardağı pirinç
1 tane rendelenmiş domates
1 tane doğranmış kuru soğan
1 tane limon
1 bağ asma yaprağı
2 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı,
Asma yapraklarını bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın
Suyunu süzüp soğuması için kenarda bekletin
İç harcınız hazırlamak için domates, kıyma, pirinç, tuz, karabiber, soğanı karıştırın
Asma yapraklarına iç harç koyup sarın
Tencerenin dibini asma yapraklarıyla kaplayın
Sıra sıra dolmaları dizin
Limonu dilimleyip dolmaların üzerine dizin
Kasede sıvıyağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerinde gezdirin
Orta dereceli ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.