![]() |
Yaşadığı Gibi Ölmek |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
Yaşadığı Gibi Ölmek![]() İbni Abbâs (r ![]() ![]() -"Cebrail Aleyhisselâm, Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() -"Ey Muhammed (s ![]() ![]() ![]() -"Niye ben onu kederli ve üzüntülü görüyorum?" Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() -"Ümmetim hakkında (düşündüm) kıyamet günü ümmetimin hâli ne olacak diye tefekkürüm uzadı (daldım) ![]() ![]() ![]() -"Küfür ehli hakkında mı yoksa islâm ehli hakkında mı?" Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() -"Lâ ilahe illAllah Muhammedür'-Rasûlüllah- Allâhtan başka ilâh yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cebrail Aleyhisselâm, Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Allah'ın izniyle kalk!" buyurdu ![]() -"Lâ ilahe illAllah Muhammedür'-Rasûlüllah- Allâhtan başka ilâh yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Mekânına dön!" buyurdu ![]() ![]() Sonra Cebrail Aleyhisseâm, sol kanadıyla bir mezarı vurdu ![]() Ve: -"Allah'ın izniyle kalk!" buyurdu ![]() Mezardan siyah yüzlü ve gözleri gök (mavi) olan bir adam; -"Vay! Benim hasretim! Vay benim pişmanlığım! Yazıklar olsun bana!" diyerek kalktı ![]() -"Mekânına dön!" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hadise üzerine Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() -"Yaşadığınız gibi ölürsünüz ve öldüğünüz gibi de diriltilirsiniz!" buyurdular ![]() ![]() (Câbir (r ![]() ![]() ![]() -"Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() -"Her kul ![]() ![]() ( Sahih-i Müslim: 5126,)
![]() |
|