Yaşadığı Gibi Ölmek |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
Yaşadığı Gibi Ölmek![]() İbni Abbâs (r a ) hazretlerinden rivayet olundu: Buyurdular:-"Cebrail Aleyhisselâm, Efendimiz (s a v ) hazretlerine geldi Buyurdu:-"Ey Muhammed (s a v )! Rabbin sana selâm ediyor ve (işin gerçeğini bildiği halde) buyuruyor ki:-"Niye ben onu kederli ve üzüntülü görüyorum?" Efendimiz (s a v ) hazretleri buyurdular: -"Ümmetim hakkında (düşündüm) kıyamet günü ümmetimin hâli ne olacak diye tefekkürüm uzadı (daldım) ![]() ![]() " Cebrail Aleyhisselâm sordu:-"Küfür ehli hakkında mı yoksa islâm ehli hakkında mı?" Efendimiz (s a v ) hazretleri buyurdular:-"Lâ ilahe illAllah Muhammedür'-Rasûlüllah- Allâhtan başka ilâh yoktur Muhammed (s a v ), Allah'ın rasûlüdür!" diyen hakkında![]() ![]() "Cebrail Aleyhisselâm, Efendimiz (s a v ) hazretlerinin ellerinden tuttu Onu "Benî Seleme" mezarlığına götürdü Sonra Cebrail Aleyhisselâm, sağ kanadıyla bir mezara vurdu ve:-"Allah'ın izniyle kalk!" buyurdu Mezarda beyaz ve nurânî yüzlü bir adam;-"Lâ ilahe illAllah Muhammedür'-Rasûlüllah- Allâhtan başka ilâh yoktur Muhammed (s a v ), Allah'ın rasûlüdür!" diyerek mezarından kalktı Sonra Cebrail Aleyhisselâm ona:-"Mekânına dön!" buyurdu O yine eskiden olduğu gibi mezarına döndü![]() Sonra Cebrail Aleyhisseâm, sol kanadıyla bir mezarı vurdu ![]() Ve: -"Allah'ın izniyle kalk!" buyurdu ![]() Mezardan siyah yüzlü ve gözleri gök (mavi) olan bir adam; -"Vay! Benim hasretim! Vay benim pişmanlığım! Yazıklar olsun bana!" diyerek kalktı Cebrail Aleyhisselân ona da;-"Mekânına dön!" dedi O eskiden olduğu gibi mezarına döndü![]() ![]() ![]() " Bu hadise üzerine Efendimiz (s a v ) hazretleri:-"Yaşadığınız gibi ölürsünüz ve öldüğünüz gibi de diriltilirsiniz!" buyurdular Herkes işlemiş oldu iş üzere âkibette cân verip ölür![]() (Câbir (r a )'dan rivayet olundu Buyurdular:-"Efendimiz (s a v ) hazretlerinden işittim, diyorlardı: -"Her kul öldüğü şey üzere diriltilir " ( Sahih-i Müslim: 5126,)
|
|