Tandır Çorbası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Tandır ÇorbasıTandır Çorbası Malzemeler: 300 gr et 4 çorba k un 2 çorba k tereyağı et suyu tuz,tane karabiber Hazırlanışı: Çorba için ilk olarak et düdüklüde iyice haşlanır Haşlanan et didiklenerek minik doğranır Daha sonra bir fırın tepsisinealınarak180 derecede 10 dk bekletilir Diğer taraftan tereyağı eritilir İçerisine un ilave edilerek rengi hafif dönene kadar kavrulur Üzerine et suyu eklenerek kaynatılır Fırında bekletilen etler de ilave edilerek tuzu ve karabibberi ayarlanarak pişirilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|