Bulgurlu Tavuk |
08-21-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Bulgurlu TavukBulgurlu Tavuk Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk Malzemeler: * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 orta boy soğan ve birkaç arpacık soğan, ince doğranmış * 10 tavuk pirzola, kemiklerinden ayrılmış * 7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates, doğranmış * 3 diş sarımsak * dörtte bir limon kabuğu rendesi * 1 su bardağı bulgur * yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu * yarım tatlı kaşığı tuz * 1 bardak donmuş veya konserve bezelye * 1 limon, dilimlenmiş Hazırlanması: 1 Yağı ve tavukları tavaya alın Her iki tarafını da iyice pişirin Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin 2-3 dakika pişirin 2 Tavukları tekrar tavaya alın Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın 3 Çekince bezelyeleri ekleyin Limon dilimleri eşliğinde servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Bulgurlu Tavuk |
08-21-2009 | #2 |
|
Cevap : Bulgurlu TavukŞurda iftara az kaldı keşke girmeseydim:)
Paylaşım için teşekkürler |
|