|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
askeri, çanakkalede, fransız, subayın, türk, yazdığı, şiir |
![]() |
Çanakkalede Bir Fransız Subayın Türk Askeri Için Yazdığı şiir |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Çanakkalede Bir Fransız Subayın Türk Askeri Için Yazdığı şiirSoranlara der ki: “Yaşlıdır hala gözlerim, İnsanlık dersi için okunmalı sözlerim ![]() Çok kanlı bir boğuşmadan sonra dolaşırken, Bir Türk askerine gözüm takıldı aniden ![]() Bana tuhaf görünen hareketleri vardı, Ona doğru yöneldim, beni bir merak sardı ![]() Bir de baktım ki, ağır yaralı bir Fransız’ın Yarasını sarıyordu, hiç aldırmaksızın ![]() Kendi elbisesini kesip, yaralı ere, Tampon yapıyordu, kanın fışkırdığı yere ![]() Durdurmuştu can düşmanının akan kanını, O da ağır yaralıydı, akıyordu kanı ![]() Kendi yarasına basmıştı bir avuç toprak, Düşmanına bakıyordu, merhamet duyarak ![]() Rüyadaydım sanki olanları görüyordum, Koşarak yanına kadar gidip şunu sordum: -O sana düşman değil mi, yarasını sardın, Ne yapmak istiyorsun, söyle nedir maksadın? O Türk askeri yarı baygın zor cevap verdi; -Bu asker yaşlıca bir kadın resmi gösterdi, Anladım ki anasına gitmek arzusudur, Belki a*n*a*s*ı*n*ı*n bir tanecik kuzusudur ![]() Kendim şehit olacağım, bunu biliyorum, O anasına kavuşsun, budur benim arzum ![]() Akan gözyaşlarımı silmeye çalışırken, Son nefeslerini vermişti ikisi birden ![]() Gözlerimin önünden hiç gitmez bu manzara, Türk’e hayran olarak gideceğim mezara ![]()
|