Hayatı Aramak Yerine Yaşamayı Denedik Mi? |
|
|
#1 |
|
gülgüzeli
|
Hayatı Aramak Yerine Yaşamayı Denedik Mi?Günlerdir bir ölü deniz gibi gözlerini dikmiş bir siyah beyaz resime sadece nefes alıyor![]() Kimdir o? Kimliği yok Adını sorsanız yüzünüzde ki bir noktaya düşer gözleri Dalıp gider size gözleri ile fısıldar gözlerinize ismini![]() Derin bir sessizliktir onun ismi ![]() Kimdir? Nereden gelip oturmuştur sizin karşınıza Kimin portresinden kaçmış gelmiş sığınmış ayakuçlarınıza Ağlarsınız o susar O susar siz ağlarsınız Öyle bir feryat kopar ki dilinizden; duvarlarda ki geçmişinizin yüzü yırtılır dili yaralanır dayanamaz: Sus der Sus! Bende seninle yaşadım bende seninle yıkıldım seninle ayağa kalktım Sus der sus! Bana şimdi bu duvarları yıktırma![]() ![]() ![]() Ve susarsınız Siluetiniz de susar duvarlarda ki geçmişinizde![]() ![]() ![]() Günlerdir bir ölü deniz gibi gözlerini dikmiş bir siyah beyaz resime sadece nefes alıyor![]() ![]() ![]() Kimdir o? O sensin O benim O herkes ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün aynaya baktığımız an siyah beyaz bir resim gibi yüzümüzü yırtıp geçecek suretimiz İşte o an; yıllardır ayakuçlarımızda ki gölgeye demir atmış bir sigara gibi ayağımızla söndürdüğümüz hayatımızı aramaya başlayacağız![]() ![]() ![]() Yol çoktan bitti Buraya kadarmış her şey![]() ![]() ![]() Şimdi yeni bir yolculuk için yeni bir yol bulma zamanı![]() Bulduğunuz en eski gemiye atarsınız yüreğinizi; şaşkın ve acemi tayfalar gibi ![]() Rüzgârın sesi annenizin dudağında ki ninniler kadar güzeldir; dokunur okşar yüreğinizi![]() Bir martı dolanır başınızda bir güneş ışıldar saçlarınızda ve siz dümeni bir kadınmış gibi okşayan kaptana bakarsınız![]() Sizi nereye götürdüğünü bile merak etmeden izlersiniz onu![]() Kaptanın ellerinin dokunduğu dümenden bir bulut havalanır gökyüzüne![]() Bir bulut yüzünüze çarpıp düşer denize Deniz gülümser kaptan gülümser ve siz derin bir nefes alırsınız![]() Oysa daha demin ayakuçlarınızda ki gölgeye demir atmış bir sigara gibi ayağınızla söndürdüğünüz hayatınızı arıyordunuz![]() ![]() ![]() Hayatı aramak yerine yaşamayı hiç denedik mi?alıntı
|