![]() |
Selam,Ben Şizofrenim Ve Tehlikesizim |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Selam,Ben Şizofrenim Ve Tehlikesizim![]() "SELAM, BEN ŞİZOFRENİM VE TEHLİKESİZİM" İngiltere'de şizofreni hastalarının tehlikeli oldukları yönündeki yanlış algıya meydan okuyan iki tanıtım filmi sinemalarda ve internet üzerinde gösterime girdi ![]() Yapılan ankete göre, halkın üçte birinden fazlası şizofrenlerin tehlikeli olduğunu düşünüyor ![]() Time to Change (Değişme Zamanı) adlı sivil toplum örgütünün desteğiyle çıkan filmler, akıl hastalığı hakkındaki önyargıları yıkmayı amaçlıyor ![]() Schizo (Şizofren) adlı ilk film, bir korku filmi fragmanı stilinde, eleştirmenlerin "korkunç", "kan dondurucu" gibi yorumlarıyla başlıyor ![]() Filmin sonunda ise sıradan görünüşlü, Stuart adındaki bir adam bir bardak çay yaparken ve hastalığı hakkında konuşurken görülüyor ![]() "Selam ![]() ![]() "Benim gibi akıl hastalığı teşhisi konmuş insanlar her gün ayrımcılığa uğruyor ![]() ![]() İkinci film İkinci film, Kids' Party (Çocuklar Partisi)'nin alt başlığı: "Şizofren adam partideki çocukları korkutur ![]() Ancak burada da izleyiciler Stuart'ın balonlardan yapılmış dev bir örümcekle çocukları eğlendirdiği, normal ve keyifli sahneler görüyor ![]() Time to Change'in müdürü Sue Baker, "Her iki film de ayrımcılığa neden olduklarını fark etmeyen kamuoyunun ilgisini çekmeyi amaçlıyor ![]() ![]() "Her dört kişiden birinde, hayatının bir döneminde, akıl hastalığı görülüyor ![]() ![]() ![]() ![]() "Kendini kanıtlamak" Her iki filmde de oynayan Stuart Baker-Brow, kendisi gibi şizofren hastalarının basmakalıp şekillerde algılanamayacağını göstermek istediğini söylüyor ![]() "Bu filmlerin yapımına yardımcı olmak, kendi hayatım üzerinde kontrolü ele geçirme yolculuğumun bir bölümünü oluşturdu ![]() ![]() "Pes etmektense hayatımı değiştirmeye karar verdim ![]() ![]() ![]() Anket Filmler, 2010 kişiyle yapılan bir anket çalışmasını izliyor ![]() Anket, katılımcıların en az üçte birinin şizofreni hastalarının tehlikeli olduğunu düşündüğünü ortaya koyuyordu ![]() Time to Change (Değişme Zamanı) adlı örgüt çalışanları, akıl hastalığından muzdarip bir kişi tarafından öldürülme ihtimalinin yıldırım çarpmasıyla ölüm ihtimali kadar düşük olduğunu söylüyor ![]() Geçtiğimiz hafta açıklanan bazı veriler, akıl hastalarının işlediği cinayetlerin sayısında artış olduğunu gösteriyordu ![]() Buna göre, İngiltere ve Galler Bölgesi'nde 1997 yılında 54 kişi akıl hastaları tarafından öldürülmüştü ![]() Bu sayı, 2004 ve 2005 yıllarında 70'e yükseldi ![]() Ancak bu cinayetlerin, ilaç tedavilerine devam etmeyen hastalar tarafından işlendiği belirtiliyor ![]()
|