![]() |
Önce Vatan |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Önce VatanDadaşım ben kartal bakışlı, Nene Hatun’dur soyum ![]() Mağrursa bugün Erzurum, Huzur içindeyse Aziziye, Benim eserim ![]() Allah’a dayanır her işin başı, “Önce vatanım!” derim ![]() Antepliyim ağam, Şahin derler adıma ![]() Mirastır bana yüreğimdeki kurşun, Mavzer mavzer duruşumla Er oğlu erim ![]() Toprağından alırım ekmeği aşı, “Önce vatanım!” derim ![]() Maraşlıyım ben ede’m, Dağı deler bakışım ![]() Dedemdir Sütçü İmam ![]() Acıyı bal eyleyen Menziledir seferim ![]() Yüreğimle beslerim kurdu kuşu, “Önce vatanım!” derim ![]() Gakkoşum ben Elazığ’dan, Çayda Çıra’ya sinmiştir Asaletim ![]() Efkâr efkâr üstüne söylenen Türkülerle beraberim ![]() İnletirim dağı taşı, “Önce vatanım!” derim ![]() Yozgatlıyım ben gardaş, Yiğidin harman olduğu yerden… Çatlasa da ayazdan ellerim, Olmasa da başımı sokacak Bir göz yerim; Bırakırım telaşı, “Önce vatanım!” derim ![]() Trabzonluyum uşağım, Engin denizlerce hür, Ormanlar gibi gümrahım ![]() Kuş uçmaz kervan geçmez yerlere damlar Alın terim ![]() Doğar üstüme hürriyet güneşi, “Önce vatanım!” derim ![]() Aydınlıyım ben efem, Bir adım zeybek ![]() Kılıç kalkandır kanımı kaynatan Nereyi dilerse kır atım, Oraya giderim ![]() Keserim dünyayla alış verişi, “Önce vatanım!” derim ![]() Ankaralıyım oğul, Seymenim ben ![]() Şahdamarındayım yurdun ![]() Şehitlere borcumu Canımla öderim ![]() Aşkımdan tutuşur istiklal ateşi, “Önce vatanım!” derim ![]() İstanbulluyum efendim, Payitahtında yaşarım âlemin ![]() Benimdir ilelebet, Resul’ümün övdüğü Şaheserim ![]() Şahlanır içimde Fatihlerin eşi, “Önce vatanım!” derim Yusuf Dursun
![]() |
|