Damla Sakızlı Muhallebi |
08-06-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Damla Sakızlı MuhallebiDamla Sakızlı Muhallebi 6 kişilik Malzeme: 4 su bardağı süt 3 çorba kaşığı mısır nişastası 3 çorba kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 100 gr bitkisel margarin 2 adet damla sakızı Mevsim meyveleri Sosu İçin : 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Kakao 2 çorba kaşığı süt Tarifi Damla sakızları havanda döverek toz haline getirin Süt, nişasta, un ve tozşekeri derin bir tencereye alın Sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp margarinle dövülmüş damla sakızını ilave edin Mikserle 2-3 dakika kadar yüksek devirde çırpın Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın Kakao sos için tüm malzemeyi mikser yardımı ile çırpın Hazırladığınız kakaolu sosu sakızlı muhallebilerin üzerine dökün Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra mevsim meyveleriyle süsleyip soğuk servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|