Sandal Sefası
Malzemeler:- 7 adet bostan patlıcanı
- kızartmak için sıvıyağ
- 1kg antrikot et
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet domates
- 3-4 adet sivribiber
- tuz
- üzerlerine kaşar peyniri rendesi
Hazırlanması- Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın
Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın
Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin
- Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin
İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin (Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin ) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün 200C fırında pişirin Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin
__________________
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
|