Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1hitleri, yenmişlerdi

1Hitler'i Böyle Yenmişlerdi

Eski 08-04-2009   #1
KRDNZ

1Hitler'i Böyle Yenmişlerdi

İkinci Dünya Savaşı'nda mücadele sadece cephede verilmiyor aynı zamanda karşılıklı büyük bir propaganda da yürütülüyordu

Diğer bir deyişle İkinci Dünya Savaşı büyük bir propaganda savaşıydı Hitler savaşı kazanmak için propaganda uzmanı Gobbels'i görevlendirmişti Gobbels rakiplerinin moralini bozmak için sinema, radyo ve yazılı basını çok etkili kullanıyordu ABD de boş durmuyor Hollywood'a çizgi film siparişleri veriyordu

Hollywood çocukların sevgilisi olan çizgi film karekterleriyle Nazi diktatörü Hitler'le dalga geçiyordu Türkiye'de Vak Vak Amca olarak bilinen Donald Duck da Hitler'e savaş açan çizgi karakterlerden biriydi Donald Duck filmlerinde Hitler kılığına giriyor, rakiplerini Hitler selamıyla selamlıyordu ABD ordusu savaşta faydalandığı Vak Vak Amca'yı 50'inci yaş gününde onurlandırmıştı 1984 yılında 50 yaşına giren Donald Duck madalya verilerek ordudan terhis edilmişti

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : 1Hitler'i Böyle Yenmişlerdi

Eski 08-05-2009   #2
reyf

Cevap : 1Hitler'i Böyle Yenmişlerdi

çocukluğumda çok çizgi film seyretti ama hiç denk gelmedim ama paylaşım güzel teşekkür ederim

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com