Bir Dinle Bak Gayrı Hey Canım !... |
|
|
#1 |
|
Equinox
|
Bir Dinle Bak Gayrı Hey Canım !...![]() Bir Dinle Bak Gayrı Hey Canım ! ![]() ![]() ![]() Hay Dost! ![]() ![]() Bir dinle bak, gayrı hey canım ! Toprağın esrarına yönel, dost kalırsın ![]() ![]() ![]() Dağların Yüklenemediğini bil; Aldanmassın !!! ![]() ![]() ![]() Hem aranan, hem bulunan ol ki; Yorulmazsın ![]() ![]() ![]() Vakti kuşan aklınla ki; Daralmazsın ![]() ![]() Ulaşamamanın hasretliğine kan; Darılmazsın! ![]() ![]() Ağlamayı öğren ve unutma; Bunalmazsın ![]() ![]() ![]() Şah damarında atarken, yakınlığını bildirir, O'nunlasın ![]() (C C)Varlığını; Esmalarında tecelli ettirir ! ![]() ![]() Anlayamazsın ![]() ![]() Herşeye mührünü basar da; Kavrayamazsın ![]() ![]() ![]() Senlik; Benlikte gizlenir; Araştıramazsın ![]() ![]() ![]() Bakmayı öğren ibretle; Yanılmazsın ![]() ![]() ![]() Kılmayı öğren miraçcasına; Erkandasın! ![]() ![]() ![]() Sevmeyi öğren; Aşk'ı bulup; Seyrandasın ![]() ![]() Kızmasını öğren; Affederek; Darılınmazsın ![]() ![]() ![]() Kaybetmeyi kabullen; İstiğfarlasın ![]() ![]() ![]() Şükretmeyi öğren O'na daima ![]() ![]() Huzurdasın ![]() ![]() ![]() İstemeyi becer gayri hey canım ! Duadasın ![]() ![]() ![]() Seneler; birbiri ardına gelip geçerken; yirmisekiz yaşımın ilkbaharlarından seyrediyorum alemi ![]() Alemlerden kendimi![]() ![]() Bir islam aliminin, satırlara döktüğü dizleri geliyor aklıma; " O Bedii Sanatın Toplandığı güzellik, İnsandır, Ademdir, Alemdir![]() ; Sen çık aradan, Kalsın yaradan![]() " diyordu kalp sarayının labirentlerinde yolculuklara çıkmış o gönül eri![]() Her Ben'de BEN diyen ALLAHTIR! Sen çı aradannnn, kalsın yaradannn!![]() ![]() ![]() Topragın esrarına döndüm yüzümü ![]() Dağların yüklenemediği![]() Halifetullah makamı![]() ![]() Ve İNSAN!![]() ![]() Ey in_san ! ![]() San'ıp da aldanma![]() ![]() ![]() Kırk damla kandan bir damla meni ,"İnsan" denen varlığın hayat serüveni !Kesretin vahdete vuslatı![]() ![]() Alak, mudga, cenin ve can![]() ![]() Zamanı muhal gizemlimi gizemli an!![]() Zahirde dokuz ay on gün, zaman![]() ![]() ![]() Ve mimiminnacık HZ İNSAN!![]() ![]() ![]() Dağların yüklenemediği o muhteşem emaneti taşıyan ![]() ![]() Emanetin kendisinden bile ağır bir yük aslında İnsanoğlu'na![]() Lakin aldananlar yok mu, dünya nimeti zannedip körü körüne bağlananlar![]() "Aldananlar"!![]() En çok aldanışlarının farkında olmayanlar yaralıyor benliğimi![]() Kimi zaman da ben, yaralıyorum ben'liğimi![]() ![]() Kendi aldanış'larımda![]() İnsan'ın kendisine hükmünün geçmediği zamanlarda, aranan ve bulunan olmak en zor iş olsa gerek![]() Amma velaLakin ; her şeye rağmen diyerek, hayatı Hayy' laştırmak adına, huyunu halis eylemek gerek![]() ![]() Kim olduğunu ve nefs'iinin nemenemliğini hiç unutmadan hemde!![]() ![]() ![]() Vakti kuşanmak sonra ![]() ![]() Sabah'ı "YASİN"lemek; İnsan olup "Sünneti" anlamak![]() Bir'e Yediyüz verirken O cc Yasin hürmetine, kaçıranlara , kaçırılanlara, umursamazcasına dönüp bakıp, ardından omuz silkenlere ne demeli ya rab!![]() ![]() Sonra Öğlen'i FETİH'lemek![]() ![]() Mekke'ne fethe çıkıp sefer eyle eyy kişi!![]() ![]() Her öğlen fetih ile buyur ediyor bahşişi !![]() Tefekkürr!![]() Nerdesin![]() Yokluğunda nice bahşişleri kaçırıyoruz, sırat_ı müstakim yolunda hemde!![]() ![]() İkindi'yi AMME ile seyreylemek![]() ![]() Kıyamet![]() O'cc in hoş sadası![]() Ve sevgiyle azarlaması![]() Düşünmezmisiniz!![]() İdrak etmezmisiniz!![]() ![]() Cennet Akdini imzalamak varken ikindi vakti![]() Offf!![]() Ya oyunda, ya oynaştasın ey kulum , bana dön gayrı !!!!!!!!![]() ![]() ![]() Akşam iner ![]() ![]() Akşamla birlikte müjdeler iner medine_i münevvere'den![]() VAKİA gelir Resullah sav selamıyla![]() Oku beni der![]() Oku![]() ![]() Bir Burak bil beni, tariflenen cennetlere götüreyim seni![]() Ey iNSAN!!! BURAK gelmiş kapına kadar asırların ötelerinden, Sav müjdesiyle hemde!![]() Görmüyor musun yoksa görmek mi istemiyorsun?![]() Vah ki kaçıranlara sır atını![]() ![]() Sırat'ını![]() ![]() ![]() YATSI![]() Ve Kabir!![]() Ve uyku![]() Ve küçük ölüm![]() Hani yanında ARKADAŞ'ın?![]() Dön yüzünü ol Kuran'a DÖNSENE!![]() Kabirde arkadaş olur TEBAREKE insana![]() Ey ihmalkar!![]() Uykundan hayırlısı yanıbaşında göz kırparken en sevgili'nin kokusuyla, en hayırsız arkadaş'ı mı seçeceksin, öteler alemine sefer eylerken ?![]() ![]() Nurun ala nur olup , klavuz'u yanına almak varken hem de!![]() ![]() "VAKTİ KUŞAN AKLINLA EY İNSAN!![]() ![]() "KALPLERİN MUTMAİN OLDUĞU" iklimlerle kal![]() "DARALMAZSIN"!![]() ![]() "Ulaşamamanın hasret iklimlerindeyim şimdi , muhabbetullah dostlarımın ![]() Ilgıt ılgıt, buram buram hasretleri tüterken gözlerimde, sımsıcacık sohbetleri anar ağlarım![]() ![]() Muhabbet kokulu anılar tadında, hasret naatları yazarım durmadan![]() Darılmadan![]() Sabırla![]() İslam bayrağını taif'te dalgalandıran buruk yüreklerden taşıp, yüreğime akan hasretleri solurum istanbul'lardan![]() Dua'larım umudum olur, gözyaşım hüzün![]() Ben hüzünlere boyanırım![]() Hüznüm, Yanlızlığım olur![]() Nefes nefes "Medine" topraklarında bir fatima'tüz zehra solurum hasretliğimde![]() Şu ezanlar şahidim olur, onları nasıl sevdiğime![]() ![]() Ve birden dönerim gerçeklere, hayalleri şimşek gibi çakıp kaybolur![]() ![]() İçlerinde ben kaybolurum![]() ![]() Duaya açılmış avuçlarıma damlarken rahmet katrelerinin sıcacıklığı, yüreğimde kor olur kaybolur![]() Sinemde, kocaman bir yangın taşırım!![]() ![]() Şah damarımda atarken yakınlığını hatırlatır![]() O'nunlayım![]() O'nlarlayım![]() ![]()
|
|
|
|