![]() |
İnsanları Kazanabilmenin 12 Yolu |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() İnsanları Kazanabilmenin 12 Yolu![]() INSANLARI KAZANABİLMENİN 12 YOLU İnsanların sizden hoşlanmalarını ve sizinle fikir birliğine varmalarını sağlamayı, onları incitmeden değiştirmenin yollarını öğrenmek ister misiniz? Zirvede herkese yer var, yeter ki siz ulaşmayı bilin! Dale Carnegie'den yıllardır en çok okunan kişisel gelişim kitabı Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı Kitapta yer alan geçerliliği zaman içinde kanıtlanmış öğütler, elli yıldır milyonlarca insan tarafından okundu, on binlerce ünlü insanı hem iş hem de özel yaşamlarında başarı merdiveninin zirvesine taşıdı ![]() Kitabı okuduğunuzda; insanların sizden hoşlanmalarını ve sizinle fikir birliğine varmalarını sağlamanın, onları kırıp incitmeden değiştirmenin yollarını öğrenecek, yaşamın sizin için daha kolay hale geldiğini göreceksiniz ![]() Carnegie, Missouri’de tren yoluna on mil uzaktaki bir çiftlikte doğmuş ve 12 yaşına kadar araba-tramvay görmemiştir ![]() ![]() ![]() Carnegie yaptığını şöyle açıklıyordu: ‘İnsanların korkularını yenmelerine çalışıyorum ![]() ![]() ![]() Gün geçtikçe kurslarıma katılanların yalnız etkili konuşmak değil, sosyal münasebetlerden başarı sağlamanın diğer yollarını da öğrenmek ihtiyacında olduklarını gördüm ![]() Teknik bir meslekte bile başarının % 15 bilgiye, % 85 insanları idare etme sanatındaki maharete bağlı olduğu ortaya çıkmıştır ![]() ![]() Yaşayan meşhurlarla yüz yüze görüşmeler yaptım ![]() ![]() ![]() Yanımda çalışan 314 kişi bana selam bile vermezdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İNSANLARI KAZANABİLMENİN ON İKİ YOLU 1-Hiçbir Münakaşanın Galibi Yoktur Bir münakaşayı kazanmanın en iyi yolu, o münakaşaya hiç girmemektir ![]() ![]() 2-Kimseye Yanlış Düşündüğünü, Yanlış Bir Şekilde Söylemeyiniz Hiçbir zaman yüzde yüz isabetli davranamayacağınıza göre, niçin yanlış hareket ettiklerini başkalarının yüzüne vurup duruyorsunuz? Bir şey ispatlayacaksanız, bunu iddianızı ve niyetinizi belli etmeden yapınız ![]() ![]() ![]() Acaba yanlış mı düşünüyorum? Çünkü bizim esas korumaya çalıştığımız şey fikirlerimiz değil, şahsiyetimizdir ![]() 3-Yanlışınızı Kabul Ediniz Hatayı kabullenmek hatta üstlenmek aynı zamanda bir asalet işidir ![]() ![]() ![]() 4-İşe Dostça Başlayınız Bir damla bal, bir varil ziftin çekemeyeceği kadar sinek toplar ![]() Nezaket ve dostluk, sertlikten kuvvetlidir ![]() 5-Hayır’ın Geri Dönüşü Zordur Söze doğrudan doğruya anlaşmazlık bulunan konulardan başlamayınız ![]() ![]() Muhatabınızın ilk sözlerinin ‘Evet’ olmasını sağlayınız ![]() ![]() 6-Şikayete Karşı Sigorta Çok kimse düşüncelerini kabul ettirebilmek için çok konuşmaları gerektiğini zanneder ![]() Değişik bir fikri dinlerken sabırsızlanıp lafa karışmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() New York Herald Tribune gazetesinin ekonomi sayfasındaki ilanda yetenekli bir adam arandığı bildiriliyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayattaki mücadelesini anlatmaktan hoşlanmayan adam var mıdır? Bu adam da neler çektiğini, engelleri nasıl aştığını, işlerini nasıl büyüttüğünü saatlerce anlattıktan sonra Personel Müdürü’nü çağırmıştı: ‘Aradığınız adam bu ![]() ![]() Cubelis önce bilgi toplamakla, sonra da bu bilgiler vasıtasıyla karşısındaki adama uzun uzun konuşma, kendinden bahsetme imkanı vermekle bir iş sahibi olmayı başarmıştı ![]() 7-Düşüncelerinizi Başkalarına Söyletebilmenizin Önemi Kendi fikirlerimize başkaları tarafından fikirlerden daha çok önem veririz ![]() ![]() ![]() Theodore Roosevelt New-York valisi iken siyasi liderlerin sıcak bakmadığı işleri, onların onayını alarak yapıyordu ![]() ‘Önemli bir makama atama yapacağım zaman, siyasi liderlere haber verir, teklifte bulunmalarını isterdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir fikrimi ona, üzerine giderek kabul ettirmeye çalışmazdım ![]() ![]() ![]() Beni alacağım sonuç ilgilendirdiğinden, bu fikir benimdi demezdim ![]() ![]() ![]() Karşınızdaki insana fikrin kendisine ait olduğunu düşündürünüz ![]() ![]() 8-Büyük Neticelerin Küçük Formülü Çocuklar işbirliği yapmak, bir işi birlikte başarmak fikrinden çok etkileniyorlar ![]() ![]() Unutmayın ki karşınızdaki insan hatalı olduğunu hemen kabul etmeyecektir ![]() ![]() İnsanların düşüncelerinin sebeplerini keşfederseniz ![]() ![]() ![]() ![]() Olayları tam bir samimiyetle başkalarının bakış açılarından da görmeye çalışınız ![]() 9-Sempatinin Gücü Bu şekilde insanların ihtiyacı olan şey sempati görmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer insanların düşüncelerine, arzularına, tavırlarına sempati gösteriniz ![]() 10-Asil Duyguların Harekete Geçirilmesi Gerçek şu ki, karşılaştığınız herkes, aynada gördüğünüz adam dahil, kendisine büyük bir saygı duyar ![]() ![]() John D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müşteri hakkında kesin bilgileriniz yoksa, ona dürüst, samimi, namuslu borcuna sadık adam olduğuna inandığınızı söyleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 11-Fikirlerin Gösterisi Rakamlar, konuşmaktan çok daha büyük bir fayda sağlar ![]() ![]() ![]() 12-Son Çare İyi ve çok iş yaptırabilmek için rekabeti körüklemek gerekir ![]() ![]() ![]() İnsanlara vasıflarını ortaya çıkarabilecek cesareti veriniz ![]() ![]()
|