Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kuşak, oldu, sahibi, siyah, yaşında

62 Yaşında Siyah Kuşak Sahibi Oldu

Eski 07-31-2009   #1
yesimciwciw

62 Yaşında Siyah Kuşak Sahibi Oldu

62 YAŞINDA SİYAH KUŞAK SAHİBİ OLDU
Sakarya'da, 22 yıl önce çocuklarını götürdüğü karate antrenmanında, meraktan karateye başlayan işçi emeklisi Ömer Bakırel, 62 yaşında siyah kuşak sahibi oldu

Spor yapmaları için 22 yıl önce çocuklarını karate kulübüne yazdıran iki kız ve bir erkek babası Bakırel, çocuklarının antrenmanlarını takip ettiği dönemde karateye merak duydu İlerleyen yaşına rağmen gönüllü olarak karate hakemliği de yapan Bakırel, girdiği terfi imtihanlarında siyah kuşak sahibi olmaya hak kazandı
Bakırel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarını kursa yazdırdığı sırada karateyle tanıştığını, çocuklarının bıraktığı karate sporunu kendisinin sürdürdüğünü söyledi
Karate hocasının antrenmanlara kendisinin de katılmasını önerdiğini kaydeden Bakırel, antrenmanlarda karateye daha da heves duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Çocuklarım öğrenirken beni de karate hevesi sardı Çocuklarım karateyi bıraktı ama ben halen devam ediyorum Türkiye Zirai Donatım Kurumundan (TZDK) emekli oldum Çalıştığım zamanlar da iş çıkışında antrenmanlara katılıyordum Antrenmanları hiç aksatmadım Günde birkaç saat antrenman yapıyorum İçimde bir heves var Karate kıyafetimi giyince kendimi 20 yaşında gibi hissediyorum Mindere çıkınca kimseyi tanımam Ya rakibim beni döver, ya da ben onu döverim Hakemlik de yapıyorum 10 yıldan beri hakemlik yapıyorum Bölge müsabakalarına da gidiyorum''
Kendisine ünlü boksör Muhammed Ali Clay'i örnek aldığını belirten Bakırel, sporcunun dövüşürken rakibini de dövüşmeye heveslendirmesi gerektiğini ifade etti
Karatenin bir spor olduğunu, risk oluşturan bölgelere vurmanın yasaklandığını dile getiren Bakırel, ''Kick boksu bu nedenle beğenmiyorum, adamlarda teknik yok Sadece şiddet var Gözlem ve analiz yapan insan iyi dövüşür Kimin nasıl dövüştüğünü gözlemek gerekiyor'' diye konuştu
''KARATE MİDE, KALP VE KAFADAN GEÇER''
Karateyi hobi olarak yaptığını ifade eden Bakırel, siyah kuşak sahibi olma peşinde koşmadığını belirterek, hocasının önerisi üzerine terfi sınavlarına katıldığını bildirdi
Sınavdan başarıyla geçerek 62 yaşında siyah kuşak sahibi olduğunu kaydeden Bakırel, şunları söyledi:
''Siyah kuşak peşinde değilim Bu yaştan sonra siyah kuşağı ne yapayım ki? Hoca bana siyah kuşak önerdiğinde ben de ona cevaben 'benim kuşağım kafamda' dedim Yaş olarak benden büyük kimse yok kulüpte Ben antrenman yaparken kulüpte kimse antrenman yapamıyor Ben ısındığım zaman ayaklarımı pergel gibi açarım Ben daha zindeyim, kilo almadım Karate mide, kalp ve kafadan geçer Miden doluysa, zindeysen, kalbinde istek varsa, beyninde hedefin varsa gerisi teferruattır Evde de aklıma geldiği zamanlarda kültür fizik antrenmanları yapıyorum 62 yaşındayım ama halen zindeyim 4 yaşıma kadar anne sütü emdim Daha doktor yüzü görmedim Spor yapmamın sağlıklı olmamda çok büyük bir etkisi var Ben bir doğa adamıyım, doğayı çok severim İçkim ve sigaram yoktur Allah ömür verirse 20 yıl daha karate yapmayı düşünüyorum Karatede gidebildiğim yere kadar gideceğim''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com