![]() |
Evet! Oydu |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Evet! Oyduİnsan izinli de olsa gazetelere göz atmadan duramıyor ![]() Şu ara dikkatleri üzerinde toplayan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun bir üyesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fotoğraf “Skandal” başlığıyla verilmiş ![]() Üyeyi tanır gibiyim ![]() Evet o! Ali Suat Ertosun ![]() * * * Hafızam 10 yıl önceye götürüyor beni ![]() ![]() ![]() 1999 başı ![]() ![]() ![]() O zaman ATV’deyim ![]() ![]() Sabancı suikastıyla ilgili “içerden” bir bilgi geliyor: “Bu iş karanlık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekten de cinayetin tetikçisi olarak bilinen Mustafa Duyar, bildiklerini anlatmak için “itirafçı” olmak istemiş; ama bu talebi, “geç kaldığı” gerekçesiyle reddedilmişti ![]() Acaba yargıya anlatamadığını bize anlatır mıydı? Dönemin Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu’nu aradım ![]() olabileceğine” ikna oldu ![]() “Ama kendisinin de oluru gerekir” dedi ![]() Yazılı olarak başvurduk, Duyar olur verdi, bakanlıktan izin çıktı ![]() Kamerayı kapıp Afyon Cezaevi’ne gitmek üzereydik ki, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun’a takıldık ![]() ![]() Gidemedik ![]() * * * Bizim yerimize başkaları gitti Duyar’ın “ziyaret”ine ![]() ![]() ![]() Bizi oyalayan bakanlık bürokrasisi, “Karagümrük çetesi”nin Afyon Cezaevi’ne nakline izin vermişti ![]() ![]() Ardından susturulma sırası, Duyar’ı öldüren Karagümrük çetesinin liderlerine geldi ![]() ![]() ![]() O isyanda Karagümrük çetesinin lideri Nuri Ergin kameralara; “Bu devlet bana Mustafa Duyar’ı öldürttü” diye haykırıyordu ![]() Bir başka pencereden kardeşi Vedat Ergin bağırıyordu: “Veli Küçük’ü arayın; beni sorun ![]() ![]() Nuri Ergin, isyanla ilgili davada ise şöyle demişti: “Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, Sabancı suikastıyla ilgili bir şeyler oraya çıkarmak istiyorsa Ali Suat Ertosun’un neden Mustafa Duyar’a yakınlık gösterdiğini sorgulasın ![]() * * * Oysa işler tam ters yönde gelişti ![]() Öz’ün kaderi Ertosun’un eline geçti ![]() Çünkü geçen 10 yılda başbakanlar, bakanlar değişti; ama Ertosun’un önlenemeyen yükselişi her devirde sürdü ![]() F tipi cezaevi dayatmasında ve 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan “hayata dönüş operasyonu”nda da başrolü oynayan Ertosun, önce “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirildi ![]() Sonra Yargıtay üyeliğine atandı ![]() Ardından da Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine getirildi ![]() Ve sonunda Ergenekon operasyonunu yürüten savcı ve hâkimlerin tayininde söz sahibi hale geldi ![]() Şimdi AKP bundan şikâyetçi ![]() ![]() ![]() Başbakan, HSYK’daki “istenmeyen gelişmeler”den bahsediyor ![]() Hükümet yanlısı basın, yıllar yılı hiç ilgilenmediği olayları gündeme getirerek Ertosun’u keşfediyor ![]() * * * İyi de, bilin bakalım Ertosun’a “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” verilmesini kim teklif etti? Cemil Çiçek ![]() ![]() ![]() Madalyayı boynuna kim taktı? Bülent Arınç ![]() ![]() ![]() Onu Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na kim tayin etti? Abdullah Gül ![]() ![]() ![]() Şimdi hükümete “Kendim ettim, kendim buldum” türküsünü mü tavsiye etmeli? Yoksa devletin, sanıldığından da derin olduğuna mı hükmetmeli? Can Dündar - Milliyet
![]() |
|