![]() |
O Gece... |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() O Gece...O gece ![]() ![]() ![]() Uyuyamadım o gece ![]() ![]() ![]() Umurçi sokaklarında öldürülen kadınlı erkekli görüntüler hiç gitmedi gözümün önünden ![]() O gece ben kaç kere uyandım irkilerek bilemiyorum ![]() Türklüğümü yüreğimde hissetim, kanadı içim ![]() ![]() Yeryüzünü, insanlığı aradım o gece ![]() Haber kanallarını bir bir gözledim ![]() ![]() ![]() İnsanlık uyurken, Uygurlar öldürülüyordu ![]() Ve dahası bir toplum öldürülürken yeryüzünden hiç ses çıkmıyordu ![]() Ne hazin! Müthiş bir sessizlik ![]() ![]() ![]() Anladım ve bir kere daha inandım ki ıstırap duyan benim ![]() Öyle ise ben Türk’üm! Eğer Uygurlar sokak ortasında öldürülmeseydi; eğer canavar avlar gibi kadın kız, çoluk çocuk kurşuna dizilmeseydi, ben halen daha beşeri vicdanın gerçek olduğuna inanacaktım ![]() Anladım ve bildim ki yokmuş ![]() İnsan haklarını, özgürlükleri ve salt insanı savunan ideolojilerin varlığını hakikat bilecektim ![]() Yalanmış ![]() ![]() ![]() Fark ettim bir kere daha gerçekleri ![]() O gece çok düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlatlarının yarısı uyurken, bir yarısı boğazlanıyordu ![]() Çok şeyler söylüyordu; lakin ses geçirmez boşluktan anlayamadım ![]() O gece irkilerek uyandım uykumdan ![]() Ertesi gün hükümetin gür sesini aradım TV kanallarında ![]() ![]() Yoktu ![]() ![]() Cızırtılı birkaç itiraz sesinden başkasını hiç duymadım ![]() Türkocağı şaha kalkar mı dedim ![]() Baktım ki sönmüş ![]() ![]() Ocakları sönen Türk nasıl şaha kalkar dedi yüreğimin bir köşesi ![]() O gece kaç kere uyandım irkilerek ![]() Gün açtığında minare aradım Sütçü İmam gibi haykıracak ![]() ![]() Yoktu ![]() ![]() Cemaat önderlerinin iman dolu sinesinden çıkacak yürekli bir seda duyarım sandım ![]() ![]() Tükenmişti ![]() ![]() Anladım sadece imanlar değil vicdanlar kurumuştu ![]() Bir kere daha fark ettim: Türk yalnızdı ![]() Kısacası insanlık katledilirken insanlar, Türklük katledilirken Türkler ve insanlık sessizdi ![]() O gece ben kaç kere uyandım irkilerek ![]() ![]() Karanlığa baktım, içinden geçerek arşa uzandım ![]() ![]() ![]() AHMET GÜRSOY |
![]() |
![]() |
|