Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Kapalı Konu

Konu Araçları
atatürkü, nasil, sevebilir

Atatürkü Nasil Sevebilir Ki?!

Eski 07-10-2009   #1
sudenaz
Icon5

Atatürkü Nasil Sevebilir Ki?!

Gazeteci Fatih Altayli’nin sundugu televizyon programina katilip da ‘Atatürk’ü sevmedigini’ söyleyen basörtülü ögrenci, bir anda medyanin boy hedefi oldu
‘Büyük’ bir gazete, internet sitesinde ‘Iste alçakligin geldigi son nokta’ gibi düpedüz hakaret içeren bir spot bile kullandi Bu genç hanim ‘Atatürk’ü sevmemek suçu’ndan yargilanip hüküm giyer mi, bilmiyorum (Burasi Türkiye; olur, olur) Fakat kendisine ‘alçak’ diyenleri mahkemeye verip tazminata mahkum ettirme hakkinin olmasi lazim (Ama burasi Türkiye; olmaz, olmaz)
Kuskusuz bu gibi ‘aykiri’ beyanlar karsisinda yapilmasi gereken ‘vay, nasil böyle düsünürsün’ diye köpürmek ve ‘medyatik linç’e girismek degil Yapilmasi gereken, tepki gösteren kisinin niye öyle düsündügünü anlamaya çalismak Zaten burada tepki gösteren kisi, yani ‘türbanli’ ögrenci Nuray Bezirgan, bunun sebebini de açiklamis ‘Insanlar bana Atatürkçülük adina zulmediyorlarsa’ demis, ‘Benden Atatürk’ü sevmemi bekleyemezsiniz’
Evet, gerçekten de Atatürk’ü nasil sevebilir ki? Bu ülkedeki muhafazakar Müslümanlar her gün ‘mürteci’ diye asagilaniyor, devlet kurumlari tarafindan ‘iç düsman’ ilan ediliyor, ‘kamusal alan’dan mahkeme karariyla kovuluyorlar ve bütün bunlari yapanlar sürekli olarak Atatürk’ü referans gösteriyor Muhafazakar dindarlarin haklarini savunan siyasi partilere karsi defalarca darbe yapildi, simdi ‘agir çekim’ bir tane daha yapiliyor, ve demokrasiyi hedef alan tüm bu saldirilar ‘Atatürk ilkeleri’ne dayandiriliyor Ortalik, ‘Atatürk Türkiyesi’nde dincilere, tarikatçilara yer yok!’ diye ültimatom veren rejim gardiyanlariyla dolu
Bu durum karsisinda ne hissetmesini bekiyorsunuz ki bu insanlarin? Kendilerini sürekli ezen ve asagilayan bir ideolojik akimin idolünü nasil benimseyebilirler?
Eger Atatürk’ü tüm yurttaslarin saydigi ve sevdigi ulusal bir sembol haline getirmek istiyorsak - ki buna ihtiyacimiz var - o zaman yapilmasi gereken onu bu ideolojik sablondan çikarmak ‘CHP ideolojisi’nin tapulu mali degil, tüm toplumun ortak degeri haline getirmek ABD’de George Washington öyledir mesela Dar bir ideolojinin degil, tüm ideoloji ve görüslere serbest rekabet ortami saglayan ‘demokrasi’nin kurucusu sayildigi için herkesçe benimsenmistir
Bizde ise Atatürk giderek daha fazla ideolojiklestirildi, toplumun tümünün degil, sadece ‘merkez’inin sembolü haline getirildi Öyle ya, Atatürk’ten, ‘Kürdünden Ermenisine, kravatlisindan salvarlisina, Naksibendisinden Nurcusuna dek herkesin atasi’ diye söz edildigini duydunuz mu hiç? Böyle kucaklayici bir Atatürk portresi vardi da, toplum mu begenmedi?
Isin dogrusu su: Türkiye hala ideolojik bir devletle, bu ideolojiyi benimsemeyen kesimlerin çatismasini yasiyor Bu ideolojik devlet, dünyadaki pek çok benzerinin yaptigi gibi, kendine mesruiyet saglamak için bir ‘lider kültü’ yaratmis durumda Bu otoriter sistemi ‘yasam biçimleri’ ve çikarlari açisindan faydali bulanlar, yahut onun ideolojisini içsellestirmis olanlar, durumdan memnun Sistem yüzünden haklari çignenenler, yahut haklari çignenenlere içleri sizlayanlar ise, demokrasi ve özgürlük istiyor
Bu otoriter sistemin ve onun yarattigi ‘lider kültü’nün herkes tarafindan güle-oynaya benimsenmesini beklemek, tek kelimeyle saflik olur Bunu zorla elde etmeye kalkmak, ‘Atatürk’ü kanun zoruyla sevdirmek’ ise, safligin ötesinde despotluktur
Unutmayin ki sevgi dayatilmaz, kazanilir Eger bazi vatandaslariniz sizi bir türlü sevemiyorsa, suçu sürekli onlarin ‘ihanetinde’ aramak yerine biraz da kendinize bakmaniz, ‘biz ne yaptik bu insanlara’ diye sormaniz lazim
Mustafa AKYOL

Cevap : Atatürkü Nasil Sevebilir Ki?!

Eski 07-10-2009   #2
delishhhh

artık eleştirmek ya da bişeyleri bu tarz düşünen insanlara anlatmak kar etmiyor diye düşüyorumşimdi bir yorum yapsam konu ile ilgili dini ön plana sürüp dinsiz muamelesi göreceğimden eminim ama Atatürk bu tarz yazıları kaleme alanlara ve bu düşünceyi destekleyenler için yapmadı evet doğru bu düşüncelere sahip olan insanlar Ataürkün yaptığı yenilikleri ve sarfettiği en ufak çabayı bile üzerine alınmasınlar

Eski 07-10-2009   #3
sudenaz

Yorum yapmıycağım diyeceğinize konuyla ilgili 2 satır yazabilirdiniz
Kimsenin size dinsiz muamelesi yaptığı yok her seferinde bunu kendi kendinize söylüyorsunuz foumda ben en ufak birşeyle karşılaşmadım
Bir köşe yazısı vardı ve bende bunu paylaştım yorumunuz içinde teşekkür ederim
Tartışma halini almasını istemiyorum!

Eski 07-10-2009   #4
delishhhh

benim yorumum size yönelik değil zaten genel konuştum iyi forumlar

Eski 07-10-2009   #5
sudenaz

Konuyu ben açınc cevaplamak istedim
Sizede iyi forumlar

Eski 07-10-2009   #6
Cloud

Daha hala bu şekilde düşünenleri kınıyorum Geri kafalıkdan başka birşey deqil

Eski 07-10-2009   #7
alper1482

Bir kişiyi kimseye zaten zorla sevdiremezsinizkiİster Atatürk olsun ister bush olsun ister yoldan gecen biri olsunZorla sevdirmeye calısmanız o kişiyi dahada fazla sevmemeye nefret ettirme derecesine kadar götürecektirBöyle herkes sinirliyken konun ortasına girdim Atatürkü sevmiyorum sanmasın kimseAtatürk gercekten iyi bir liderSavas sırasında Türk ordusuyla aldıgı zaferler , halkla beraber kurtulus mücadeleleriyle bugün bu vatandayız(telefon calınca daha ne dicegmde unuttum)Yani dicegm su ki burda tahmin ettigim ve umdugum kadarıyla zaten herkes Atatürkü seviyorBu yüzden birbirimizi kırmayada gerek yok

Eski 07-10-2009   #8
sudenaz

Yorumun için çok teşekküler alper1482
Sevgili cloud sana gelince düşüncelerine saygı duyarım ama geri falıymış şuymuş buymuş gibi ibareleri kullanman hakarete girer bu hiç hoş deği ve bunada izin vermem zaten!

Eski 07-10-2009   #9
Cloud

Dini alet edinrek yapılan çalışmalar beni rahatsız etmiştirgeri kalmış bir toplum olarak görmek istemiyorum Bu ülkede yaşıyorsam bunada hakkım olduqunu düşünüyorum
Eger çaqdaş bir toplum olmamız gerekirse buda Atatürkün ilkelerinden gitmeliyiz
Buda benim görüşüm sudenaz

Eski 07-10-2009   #10
Şengül Şirin

Hala Atatürk hakkında böyle düşünüyorsak çok yazık bizeKonu kapatılmıştır

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com