Elmalı Kış Pastası |
07-07-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Elmalı Kış PastasıElmalı Kış Pastası Malzemeler 1 yumurta 125 g margarin 1 yemek kasigi su 1,5 çay bardagi pudra sekeri 1 paket vanilya 2,5-3 su bardagi un 1 paket kabartma tozu Elmali dolgu: 3 adet orta boy elma, 1 tatli kasigi tarçin, 1 paket vanilyali puding, 3 su bardagi su, yarim su bardagi beyaz sarap Krema: 1 paket krem santi, 1 su bardagi soguk süt, Yapılışı Yumurta, margarin, su, pudra sekeri, sekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazirlayin Hamurun 2/3`ünü 26 cm çapindaki kelepçeli kalibin zeminine yayin ve çatal ile bir çok kez delin Kenarlik yapmak için, kalan hamuru kalibin kenarlarina 2,5-3 cm yüksekliginde esit sekilde yerlestirin Elmali dolgu: Elmalari soyup çekirdeklerini çikartin Ince dilimler halinde kesip hamurun üzerine dagitin Üzerine tarçini serpin Pudingi su ve sarap ile 2-3 dakika kaynatarak pisirin Bekletmeden elmalarin üzerine dökün Firina koyup önceden isitilmis 160 dereceli firinda 45-55 dakika pisirin Sürenin sonunda firini kapatin ve kapagini açin Bu sekilde 1 saat bekletin ve firindan çikartin Kaliptan çikartmadan bir gece dinlendirin Krema: Krem santiyi süt ile 2-3 dakika çirpin Bir gece dinlenmis olan pastanin üzerine yayin ve kakao serpin Ağzınıza layık
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|