Ekonomik İlişkilerin Gelişimi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Ekonomik İlişkilerin GelişimiEkonomik İlişkilerin Gelişimi Kazançlarını eskiden basit üretim araçları ile sağlayan insanların ekonomik ilişkileri teknolojik yeniliklerle birlikte gelişti Bütün gereksinimlerini üretmek yerine, daha iyi yapabildikleri ürünleri üretmeye başladılar Böylece işbölümü sayesinde uzmanlaşma arttı, çeşitli zanaatlar ortaya çıktı, ticaret gelişmeye başladı![]() Daha önceleri yalnızca ülke içi gereksinim Günümüzde dünya para piyasaları telefon ağıyla her an birbiriyle ilişki içindedir ![]() leri karşılamak için üretim yapan küçük işyerleri, başka ülkeler için de üretim yapan büyük sanayi kuruluşlarına dönüştü ![]() Toplumların gelişme süreci boyunca her ülkenin kendi içinde olduğu gibi, ülkeler arasında da bir işbölümü düzeni kuruldu Uluslararası işbölümü de dünya ülkelerini ekonomik bakımdan birbirine bağladı![]() Bugün hemen hemen bütün ülkeler birbiriyle ticaret yapar Uluslararası ticaret ödemelerinde döviz adı verilen yabancı paralar kullanılır Zengin ve ekonomisi güçlü olan ülkelerin parası öbürlerine göre daha değerlidir
|
|