|  | Etsiz Beslenmenin önemi |  | 
|  07-02-2009 | #1 | 
| 
Şengül Şirin   |   Etsiz Beslenmenin önemiEtsiz Beslenmenin önemi Etsiz beslenmenin protein eksikliğine neden olduğu doğru değildir  Ceviz, fındık gibi kabuklu yemişler, bazı bitkilerin tohumları, baklagiller, tahıllar, yumurta, süt ve süt ürünleriyle son zamanlarda yaygın olarak kullanılan soya ürünlerinden bol miktarda protein alınabilir  Eskiden bitkisel proteinlerin hayvansal proteinlerde bulunan bazı aminoasitleri içermediğine, bu yüzden de besin değerinin düşük olduğuna inanılırdı  Oysa  bitkisel protein içeren bazı yiyecek maddeleri karıştırılarak yenirse, bu  eksiklik giderilebilir  Örneğin baklagillerdeki aminoasit eksikliği, tahıllarda  çok miktarda bulunan aminoasitle dengelene bilir  Protein açısından zengin olan başlıca bitkisel yiyecekler fasulye, pirinç, mercimek, bezelye, arpa, yulaf ve kabuklu yemişlerdir (bak  BESLENME: PROTEİN)  Süt ve süt ürünlerini tüketmeyen etyemezler B12 vitaminini maya özünden ve tahıllardan sağlarlar  Etyemezler, demiri kurutulmuş meyve, yapraklı yeşil sebzeler, buğday unu, baklagiller, yulaf, kabuklu yemiş ve kabuklu pirinçten, kalsiyumu ise peynir, kabuklu yemiş, susam, yapraklı yeşil sebze ve soyafasulyesinden alırlar  Etyemezlik 20  yüzyılda Avrupa ülkelerinde ve ABD'de yaygınlaştı  Etyemezler yerfıstığı ezmesi, mısır gevreği, tahıl, kurutulmuş meyve, sütten elde edilen kefir ve et tadında yüksek proteinli sebze yemekleri gibi yiyeceklerle sofralarını zenginleştirdiler   
				__________________  Arkadaşlar, efendiler            ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler,            müritler, meczuplar memleketi olamaz  En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet            tarikatıdır   | 
|   | 
|  | 
|  |