Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mümkün, olsaydı

Mümkün Olsaydı

Eski 06-30-2009   #1
TiFus
Icon7

Mümkün Olsaydı

MÜMKÜN OLSAYDI

Çocuğumu yeniden yetiştirmem mümkün olsaydı: Ona işaretparmağımı

kaldırıp yasaklar koymaklar yerine, parmaklarıyla resim yapmayı öğretirdim

Hatalarını daha az düzeltir, onunla daha çok yakınlık kurmaya çalışırdım

Onu sadece gözlerimle izler, saat kısıtlamaları koymazdım

Daha bilgili olmaya çalışır, daha çok şefkat gösterirdim

Onunla daha çok yürüyüşlere çıkar, uçurtmalar uçururdum

Ona karşı ciddi bir tavır içinde olmak yerine, onunla oyun oynardım

Onunla kırlarda koşar, yıldızları seyrederdim

Onunla daha az çekişir, ona daha çok sarılırdım

Önce benlik saygısı kazanmasını sahlar, sonra bir ev almaya çalışırdım

Ona her zaman katı davranmaz, onu daha çok onaylar ve yüreklendirirdim

Güç konusunda daha az ders verir, sevgi konusunda daha çok şey öğretirdim

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Mümkün Olsaydı

Eski 06-30-2009   #2
TiFus

Cevap : Mümkün Olsaydı

FARKLI YAKLAŞIMLAR, FARKLI SONUÇLAR

Dr Ruskin, Amerikan Tıp Birliği dergisinde yayınlanan aşağıdaki yazısında, gülünç bir yanlış anlamanın kişide nasıl tümüyle farklı bir yaklaşım duygusu oluşturabileceğini anlatmaktadır
Dr Paul Ruskin, öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerini öğretirken onlara şu olayı okudu:
Hasta ne konuşuyor, ne de söylenenleri anlıyor Bazen saatlerce anlaşılmaz şeyler geveliyor Zaman, yer ya da kişi kavramı yok Yalnız, nasıl oluyorsa, kendi adı söylendiğin de tepki veriyor
Son altı aydır onun yanındayım, ne görünüşü için bir çaba harcıyor ne de bakım yapılırken yardımcı oluyor Onu hep başkaları besliyor, yıkıyor ve giydiriyor Dişleri yok, yiyeceklerin püre halinde verilmesi gerekiyor Gömleği salyalarından dolayı sürekli leke içinde
Yürümüyor Uykusu sürekli düzensiz Gece yarısı uyanıp çığlıklarıyla herkesi uyandırıyor
Çoğu zaman mutlu ve sevecen, fakat bazen ortada bir neden yokken sinirleniyor Bir gelip onu yatıştırana dek de feryat Figen bağırıyor
Bu olayı okuduktan sonra, Ruskin öğrencilerine böyle birinin bakımına üstlenmek isteyip istemediklerini sordu
Öğrenciler bunu yapamayacaklarının söylediler Ruskin, kendisinin bunun büyük bir zevkle yaptığını ve onlarında yapması gerektiğini söyleyince öğrenciler şaşırdılar
Daha sonra Ruskin hastanın fotoğrafını dolaştırmaya başladı
Fotoğraftaki, doktorun altı ayaklı kızıydı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com