Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
chadwıck, james, sir

Chadwıck, Sir James (1891-1974)

Eski 06-30-2009   #1
Şengül Şirin

Chadwıck, Sir James (1891-1974)

Chadwıck, sir james (1891-1974)

Sir JamesChadwick, atom çekirdeğindeki parçacıklardan nötronu keşfeden İngiliz fizikçi ve eğitimcidir (bak Atom) Chadwick'in bu buluşu çekirdek bölünmesinin, atom enerjisinden yararlanmanın, atom ve hidrojen bombalarının yapımının yolunu açmıştır

Chadwick İngiltere'de Manchester'de doğdu Manchester ve Cambridge üniversitelerinde, sonra da Berlin'de, radyasyon ölçme aletini bulan Hans Geiger'in yanında eğitim gördü 1923'te Cambridge'teki Cavendish Laboratuvarı'nda yardımcı araştırma yönetmeni olan Chadwick 1927'de, İngiltere'de bilim adamlarınca kurulmuş en eski derneklerden

olanKraliyet Derneği (Royal Society) üyeliğine kabul edildi 1932'de nötronun varlığını kanıtladı ve bilimsel araştırma dalında Hughes Madalyası aldı 1935'te Liverpool Üniversitesi'ne fizik profesörü olarak atandı Aynı yıl fizik dalında Nobel Ödülü'nü kazanan Chadwick'e 1945'te "sir" unvanı verildi Chadwick, Ernest Rutherford ve Charles Ellis'le birlikte, ünlü Radiations from Radioactive Substances (1930; "Radyoaktif Maddelerin işınımı") kitabını yazmıştır

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com