06-29-2009
|
|
KRDNZ
|
Rize'de Kısa Tatilde Neler Yapılabilir?

Rize'yi ziyaret etmek isteyenler, Trabzon Havalimanından yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki kente kara yoluyla yaklaşık 1 saatte ulaşabilir
Rize'ye 3 gün ayıran bir kişi, ilk olarak il merkezindeki Ziraat Çay Bahçesi'nde Rize'de üretilen çaydan içerek yol yorgunluğunu atabilir Ardından Rize Müzesi, ÇAYKUR Çay Müzesi ve Rize Kalesi'ni ziyaret eden turistler, il merkezindeki etnoğrafik eserlerin bulunduğu ortamda veya il merkezine 15 dakikada uzaklıktaki kenti kuşbakışı gören Dağbaşı Mahallesi'ndeki restoranlar bölgesinde yöresel yemekler yiyebilir Burada hamsili ekmek, hamsi buğulama, yaprak sarma ve laz böreği gibi yöresel yemekler tadılabilir
Daha sonra ise il merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 1 saat 15 dakikada gidilebilen Çamlıhemşin ilçesine bağlı doğası ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası, ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi
Yeşilin her tonunun görülebildiği yaylada, doğa gezisi yapılıp şelaleler ve pek çok doğa güzelliği izlenebilir Günün yorgunluğunu termal kaplıcalarda attıktan sonra gece Ayder Yaylası'nda geçirilebilir
Bir sonraki gün ise yine Çamlıhemşin ilçesinde, ilçe merkezinden 25 kilometre mesafede bulunan ve 30 dakikada gidilebilen, yaklaşık 600 yıllık tarihi bulunan Zil Kale gezildikten sonra aynı güzergah takip edilip Çat Vadisi gezilebilir Özellikle yürümeyi sevenler, Ayder'den araçla yaklaşık 1 saatte Yukarı Kavran'a vardıktan sonra 2 saatlik yürüyüşle 3 bin metre rakımdaki eşsiz güzellikteki 100'ün üzerindeki buzul göllerden bazılarını görme fırsatı yakalayabilirler
Rize'ye ayrılacak bir başka günde ise İkizdere Vadisi'nde yer alan doğal güzellikler görülebilir İlk olarak İkizdere ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan ve geçen yıl faaliyete giren termal tesisleri 1 saatlik araç yolculuğu ile ziyaret edebilen turistler, daha sonra 40 dakika mesafede Ovit Dağı yolunda bulunan eşsiz güzellikteki ''yedigöller'' bölgesini gezebilirler Ayrıca aynı güzergahta Anzer, Petran, Ovit gibi pek çok yayla da doğa yürüyüşlerini sevenler için görülebilecek diğer yerlerden
|
|