Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
taradı, tası, toplatmak

Tası Tarağı Topla(t)mak

Eski 06-28-2009   #1
Equinox

Tası Tarağı Topla(t)mak

Tası Tarağı Topla(t)mak

Bağdat dilencilerinden, meşhur bir Abbas Oş varmış Mevsimine göre ya cerre çıkmak; yahut dilencilik yapmak suretiyle zengin olmuş Bütün Bağdat’ın tanıdığı bu adamın şöhretinden istifade etmek isteyen bir sefil, Abbas’ı kollamaya başlamış Nihayet bir hamam gecesinde hamama girdiğini görüp, ardınca içeri dalmış ve kurna başında yanına yaklaşıp şöyle demiş:
_ Efendim! Bendenizi dilenciliğe başlamaya karar verdim Umarım ki bu asil sanatın inceliklerini bu kulunuzdan esirmezsiniz Ne usul ve kavaidi var ise bilcümle öğrenmek isterim, şu mübarek geceler hürmetine lütfediniz!
Abbas, bu girizgâhtan sonra şevke gelip, cevap vermiş:
_Peki evlat, öğreteyim Dilenciliği başlıca üç kuralı vardır; kulağına küpe olsun Bir her nerede olursa olsun istemeli İki, her kimden olursa olsun istemeli Üç, her ne olursa olsun istemeli
Yeni yetme dilenci hemen o anda Abbas’ın elini öperek demiş ki:
_Ustam, ben fakirim, Allah rızası için bir şey!
Abbas şaşmış
_Burası hamam bre! Burada dilencilik mi olur?
_Her ne nerede olursa olsun istemeli, dedin ya usta!
_İyi ama ben zaten senin kadar fakir bir dilenciyim
_Öyle ama, ikinci kural istemek için adam seçmemek gerektiğini bildirmiyor muydu?
_Fe subhanallah! Bu kurna başında ben şimdi sana ne verebilirim be adam? Elbisem dışarıda Paralarım evde İşte ortada bir tasım bir tarağım var
_Usta şimdi senden öğrendiğim kuralların üçüncüsü der ki, her ne olursa olsun istemeli Ben tasa tarağa da razıyım
Abbas şaşkın, etraftan onları dinleyenler hayrette, adam tası tarağı almış ve hamamdan çıkıp gitmiş O günden sonra Abbas dilenciliğe tövbe etmiş ve soranlara da:
_Tası tarağı toplattık! Gayri bizden bu işler geçmiş, diye yakınırmış

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com