6. Ve 21. Yüzyıl Farkı |
06-19-2009 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
6. Ve 21. Yüzyıl FarkıGazzeli esirleri korumak iddiasıyla önce bir binaya doldurdularSonra geriye çekilip binayı bombalayarak esirleri enkaz altında öldürdülerDünyanın gözleri önündeki bu İsrail vahşetine karşı İslam'ın esirlere uyguladığı misafir şefkatine örnek: Bedir Savaşı'nda esir alınan 70 düşman askerinin elleri bağlı olarak Medine ye getirildiği gün Peygamberimiz'in(sav) ilk emri şöyle oldu: "Esirler aç, susuz, istirahata muhtaç haldelerDurumu müsait olanlar birer ikişer esir teslim alarak yemeklerini yedirin, sularını içirin, istirahatlarını sağlayın, asla incitici muamele yapmayın!" Bu emrin nasıl uygulandığını görmek için esirlerden Ebu'l -İzze'yi dinliyoruz: "Esir dağıtımında ben Ensar'dan bir aileye teslim edildimAkşamları ekmeklerini bana verirler, kendileri sadece hurmayla yetinirlerdiBen ise utancımdan yemez, ekmeği iade ederdimOnlar 'Bizim ihtiyacımız yok!' diyerek ekmeği tekrar bana gönderirler, kendileri hurmayla idare ederlerdi"Evet, Müslümanların savunmasız esirlere muamelesi 6 asırda işte böyle oluyordu Ya 21 asırda sözüm ona "çağdaş" ve "insancıl" geçinen iki yüzlü vahşi Batı'nın yaptıkları?
06-27-2009 | #2 |
ysnkrks
|
Cevap : 6. Ve 21. Yüzyıl FarkıPaylaşım için teşekkürler |
|