Erzurum Sarması Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Erzurum Sarması TatlısıErzurum Sarması Tatlısı Malzemeler 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ Yarım paket kabartma tozu 1 su bardağı ceviz Biraz tarçın Şerbeti İçin 1 Kg şeker 1 Kg su Yarım limon Hazırlanışı Su, süt, kabartma tozu karıştırılıp alabildiğince un konup yumuşak bir hamur elde edilir Hamur açılıp içine ceviz ve tarçın serpilir Rulo yapılıp halka halka kesilerek tepsiye yerleştirilir Fırında kızartılır Çıkan hamurlar şerbetle ıslatılıp soğuk olarak servis yapılır![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|