Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haccp, süt, uygulamaları, ürünlerinde

Süt Ve Süt ürünlerinde Haccp Uygulamaları

Eski 06-17-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Süt Ve Süt ürünlerinde Haccp Uygulamaları



Süt ve süt ürünlerinde haccp uygulamaları

Kısaca HACCP harfleriyle anılan Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sistemi, İngilizce Hazard Analysis and Critisal Control Points kelimelerinin bir kısaltmasıdır


Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sistemi, herhangi bir gıda prosesindeki mevcut tehlikeleri kontrol altına alarak ve riskleri en düşük düzeyde tutmak için gerekli kademeleri tayin ederek, güvenilir gıda üretimini amaçlayan bir sistemdir (BOYACIOĞLU, 1993) Bu sistem içerisinde bahsedilen tehlike kavramı, insan tüketimi için güvenli olmayan bir gıdanın neden olabildiği biyolojik, kimyasal ve fiziksel özellikler anlamındadır (MORTIMORE ve WALLACE, 1994)


Dünyadaki gelişmelere paralel olarak gıda sanayiinde, dolayısıyla da Süt endüstrisinde büyük ilerlemeler gözlenmiş ve yeni üretim tekniklerinin geliştirilmesi ile çok çeşitli ürünlerin üretilmesi söz konusu olmuştur Ancak süt ve süt ürünlerinin diğer gıdalar gibi tüketici sağlığıyla doğrudan ilişkili olması, süt endüstrisi alanında çok daha dikkatli olunmasını zorunlu kılmaktadır


Son on yıldır tüm dünyada tüketici sağlığının korunmasına ilişkin bir eğilim vardır ve üreticiler üzerindeki en büyük baskı sağlıklı koşullarda ve koruyucu madde içeriği düşük gıdaların üretiminde olmaktadır (JERVİS, 1994)


Gümrük Birliğine girdiğimiz şu dönemlerde süt ve süt ürünlerinin ihracatı ülkemiz açısından önem taşımaktadır Teknolojik açıdan bizden ileride olan Avrupa ülkelerine, onların istediği standartlarda ürün ihraç etmemiz oldukça güç olmaktadır Bunun en büyük sebebi onların göz önüne aldıkları kriterlerin bizimkilerden çok daha fazla ve konu ile ilgili standart yada tüzüklerindeki sınırlamaların daha detaylı olmasıdır


Bizim ülkemizde TSE’nin çıkarttığı standartlar ve Gıda Maddeleri Tüzüğünde yer alan kriterler dışında başka bir sınırlama yoktur Bunların hemen hemen hepside belirli mikroorganizmaların varlığı ve miktarları üzerinedir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Süt Ve Süt ürünlerinde Haccp Uygulamaları

Eski 06-24-2009   #2
ysnkrks
Varsayılan

Cevap : Süt Ve Süt ürünlerinde Haccp Uygulamaları



Paylaşım İçin Teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.