![]() |
Süt Ve Süt ürünlerinde Haccp Uygulamaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Süt Ve Süt ürünlerinde Haccp UygulamalarıSüt ve süt ürünlerinde haccp uygulamaları Kısaca HACCP harfleriyle anılan Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sistemi, İngilizce Hazard Analysis and Critisal Control Points kelimelerinin bir kısaltmasıdır ![]() Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sistemi, herhangi bir gıda prosesindeki mevcut tehlikeleri kontrol altına alarak ve riskleri en düşük düzeyde tutmak için gerekli kademeleri tayin ederek, güvenilir gıda üretimini amaçlayan bir sistemdir (BOYACIOĞLU, 1993) ![]() ![]() Dünyadaki gelişmelere paralel olarak gıda sanayiinde, dolayısıyla da Süt endüstrisinde büyük ilerlemeler gözlenmiş ve yeni üretim tekniklerinin geliştirilmesi ile çok çeşitli ürünlerin üretilmesi söz konusu olmuştur ![]() ![]() Son on yıldır tüm dünyada tüketici sağlığının korunmasına ilişkin bir eğilim vardır ve üreticiler üzerindeki en büyük baskı sağlıklı koşullarda ve koruyucu madde içeriği düşük gıdaların üretiminde olmaktadır (JERVİS, 1994) ![]() Gümrük Birliğine girdiğimiz şu dönemlerde süt ve süt ürünlerinin ihracatı ülkemiz açısından önem taşımaktadır ![]() ![]() ![]() Bizim ülkemizde TSE’nin çıkarttığı standartlar ve Gıda Maddeleri Tüzüğünde yer alan kriterler dışında başka bir sınırlama yoktur ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Süt Ve Süt ürünlerinde Haccp Uygulamaları |
![]() |
![]() |
#2 |
ysnkrks
|
![]() Cevap : Süt Ve Süt ürünlerinde Haccp UygulamalarıPaylaşım İçin Teşekkürler |
![]() |
![]() |
|