Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıdan, astronotik, barutlu, bilimi, füzeler, goddard, incelenmesi, sorunların, teknik, uzay

Uzay Bilimi - Astronotik Sorunların Teknik Açıdan Incelenmesi,barutlu Füzeler,Goddard

Eski 06-22-2009   #1
Şengül Şirin

Uzay Bilimi - Astronotik Sorunların Teknik Açıdan Incelenmesi,barutlu Füzeler,Goddard

Uzay bilimi - Astronotik sorunların teknik açıdan incelenmesi,barutlu füzeler,Goddard

Uzayı inceleyen,uzayda araştırmalar yapan bilim dalı
Astronotik sorunlarının teknik açıdan incelenmesine XX yy'ın başlarında girişildi Füzelerin kullanılması Rus Tsiyolkovski tarafından önerildi Fransız Bing ise, 1911'de, katlı füze sistemini andıran bir aygıtın beratını aldı

Birinci Dünya savaşının başlangıcında barutlu füzeler kullanıldı Kısa bir süre sonra da, Fransa'da Esnault-Pelterie, Almanya'da Oberth ve özellikle ABD'nde Goddard füzelerin astronotik bakımından incelenmesine bilimsel olarak giriştiler

Oberth ile öğrencisi Wernher von Braun, araştırmalarını sürdürmek için Alman ordusunun desteğini elde etmeyi başardılar Daha sonra bu araştırmalar, erimi 300 km olan ve yörüngesinin en yüksek noktası 100-120 km yüksekte yer alan V2 füzelerinin düzenlenmesiyle sonuçlandı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com