06-22-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Dondurmalı Pasta
Malzemeler: - 3 katlı kakaolu pastaban
- 1 poşet sade krem şanti
- 80gr bitter çikolata rendesi
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- yarım su bardağı süt
- 600gr kaymaklı dondurma
- 1 paket creme ole (veya şoko mousse)
- 8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
- yaprak badem
Hazırlanması: - Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın
Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın
- Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin
Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın
- En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun
(kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin
- Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın
(1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun )
- Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın
Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyfiyetun
- Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın
Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın
Afiyet Olsun   
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|