Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
flavius, victor

Flavius Victor

Eski 06-21-2009   #1
Şengül Şirin

Flavius Victor

Flavius Victor

Flavius VictorRoma İmparatoru & GaspçıFlavius Victor bu sikke üzerinde, "Roma'lıların umudu" (Spes Romanorum) olarak sunulmuşturTahta geçmesi384 - 28 Ağustos 388 (Magnus Maximus emrinde, önce Gratian, sonra da II Valentinianus ve Theodosius I'e karşı Augustus)ÖlümüAğustos 388TrierBabasıMagnus MaximusAnnesiHelen?

Flavius Victor İmparator Magnus Maximus'un, Octavius'un kızı olduğu iddia edilen karısı Helen'den olan oğlu 384'den öldüğü 388 yılına kadar Augustus ilan edilmiştir
Victor'un babası, bir Batı Roma İmparatorluğu gaspçısı olarak dikkate alınır Meşru Augusti'ler II Valentinianus ve Theodosius I ile resmi olarak tanınma konusu müzakere edildiği sırada, müzakerelerin başarısızla sona ermesi üzerine bir baskı unsuru olarak kullanmak ve veraset sorununu ortadan kaldırmak için oğlunu Augustus ilan etmiştir Bu yönetem, eski imparator I Valentinianus tarafından oğlu ve varisi Gratian'ın 367'de ve Theodosius tarafından oğlu ve varisi Arcadius'un 383'de Augustus ilan edilmesi şeklinde daha önce kullanılmıştı

Maximus ve Victor'un müşterek imparatorluğunun meşruluğu, 386 yılında imparator Theodosius tarafından yasal olarak tanındı 387 yılında, Maximus Viktor'u Trier'de arkasında bırakarak II Valentinianus'a karşı İtalya seferine çıktı Babası, Valentinianus'u yendiyse de, 388'de Theodosius'a karşı başarısız oldu ve esir alındı Theodosius, Victor'u ortadan kaldırtmak için Arbogastes'i Trier'e gönderdi
Victor'un ölümü, II Valentinianus, Theodosius ve Arcadius'u imparatorluğun tek meşru Augusti'leri haline getirdi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com