Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adası, ascension

Ascension Adası

Eski 06-21-2009   #1
Şengül Şirin

Ascension Adası

Ascension'un yüzölçümü 88 km'dir Bu ada da volkanik kökenlidir; ortasında, 875 metre yüksekliğinde bir yanardağ krateri olan Yeşil Dağ yer alır Adada, küçük koylara çıkan, kenarları lav kaplı dar ve derin vadiler vardır Yerli bitkiler arasında eğreltiotları ve yaprak yosunları sayılabilir Saint Helena gibi burada da yerli hayvan yoktur Dışarıdan getirilmiş yaban eşeği, keçi, tavşan, kedi ve az sayıda keklik bulunur Deniz kaplumbağaları yumurtlamak için ocak ve mayıs arasında buraya gelirler Sumrular da adada çoğalır

Ascension Adası Saint Helena'yı keşfeden Portekizliler tarafından 1501'de, Hıristiyanlarca kutsal bir gün olan İsa'nın Göğe Yükseliş Günü'nde keşfedildi; adı da bugünden gelir

1815'te Napolyon'un Saint Helena'ya sürgün edilişine kadar adada hiç kimse yaşamamıştı Napolyon'un sürgünüyle birlikte adaya ingiliz askerleri geldi ve kuzeybatı kıyısında Georgetown kenti kuruldu Bugün ABD hava üssü ve İngiliz uydu haberleşme istasyonu bulunan adada 1200 kişi yaşar

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com