![]() |
Yumurta Hakkında Bilmedikleriniz |
![]() |
![]() |
#1 |
1die
|
![]() Yumurta Hakkında Bilmedikleriniz![]() ![]() ![]() Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir ![]() Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır ![]() Sebzelerin protein miktarı düşüktür ![]() ![]() Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb ![]() ![]() Yumurta mutfağın çimento harcı gibidir ![]() ![]() Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır ![]() ![]() Yumurta proteinleri ıs ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır ![]() Katı pişirilmiş yumurta ile salataların (piyaz, patates salatası vb) süslemesi yapılabilmektedir ![]() Yumurta, pasta ve keklerin renklendirilmesini sağlar ![]() BU NOKTALARA DİKKAT ETMEYİ UNUTMAYIN • Yumurta satın alınırken; marketlerde soğuk ortamda muhafaza ediliyor olmasınadikkat edilmelidir ![]() Yumurtanın kabuğu temiz, düzgün görünüşlü, yeterli kalınlıkta ve az pürüzlü olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Ev şartlarında yumurta buzdolabında (0-5oC), çabuk bozulmasını önlemek için alınan orijinal karton kutusu içerisinde, yıkanmadan saklanmalıdır ![]() ![]() ![]() Yumurta buzdolabında; peynir, soğan, balık gibi güçlü kokusu olan besinlerin yakınında saklanmamalıdır ![]() • Yumurtaların, iyi kaliteli olma özelliğini kaybetmeden 4-5 hafta içerisinden itibaren 3-4 hafta içerisinde tüketilmesi gerekir ![]() YUMURTAYI PİŞİRİRKEN • Yumurtalı yemekler hazırlanmadan önce ve sonra ellerin, kullanıcak kapların araçların yıkanması gereklidir ![]() Çiğ yumurtalar temiz kaplara kırılmalıdır ![]() Kullanılacak miktar kadar yumurta buzdolabından dışarıya çıkartılmalıdır ![]() Yumurta içeren ve yumurtadan zengin yiyecekler hazırlanması sürelerinin haricinde iki saatten fazla buzdolabının dışında tutulmamalıdır ![]() Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dakikada beyazı, 12 dakikada tamı katılaşır ![]() Yumurta içeren bütün tarifelere piirilme işlemi uygulanmalıdır ![]() ![]() ![]() Çiğ yumurtanın beyazındaki avidin, sarısında bulunan B grubu vitaminlerden biyotini bağlayarak kullanılmasını engeller ![]() ![]() Yumurtanın pişirilme süresinin iyi ayarlanması gereklidir ![]() ![]() Uzun süre pişirilen yumurtaların sindirimi güçleşir ve uygulanan pişirme yöntemine göre B grubu vitaminlerde kayıplar oluşur ![]() ![]() Yumurta beyazı ve sarısındaki besin ögelerinin tür ve miktarı farklılık göstermektedir ![]()
__________________
![]() Çocuklarınıza dilini tutmayı ögretin,konusmasını nasıl olsa ögrenecektir /B ![]() |
![]() |
![]() |
|