![]() |
Okunmaya Değer Kitaplar |
![]() |
![]() |
#1 |
Verus_TR
|
![]() Okunmaya Değer KitaplarOkunmaya Değer Kitaplar Merhaba ![]() Birazdan size bazı kitabları tanıtacağım ![]() ![]() 1 ![]() ![]() Kitabın Adı: Darwin Sizi Seviyor - Doğal Seçilim ve Dünyanın Yeniden Büyülenmesi Kitabın Yazarı: George Levine Kitabın Sayfa Sayısı: 336 Kitabın Basım Tarihi: 05 - 2009 Kitabın Yayınevi: Metis Yayıncılık Kitabın Hakkında : İnsana dair bilgimizi kökten değiştiren, insanı doğadaki tahtından indirip diğer hayvanların arasına katan, bu nedenle de eserleri gerek yaşadığı çağda gerekse günümüzde hararetli bilimsel, toplumsal, ahlaki ve dini tartışmalara konu olup çok farklı şekillerde yorumlanan bir bilimci Darwin ![]() ![]() ![]() Yorumum : Bu kitabın felsefi bir kitap olması benim ilgimi çekmesinde çok büyük destek sağladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Kitabın Adı: Evrim Kuramı Üzerine Sorular Kitabın Yazarı: Charles Devillers,Henri Tintant Kitabın Sayfa Sayısı: 285 Kitabın Basım Tarihi: 05 - 2009 Kitabın Yayınevi: İletişim Yayınları Kitap Hakkında : Evrim kuramı, sürekli bir ilerlemeyi ve mükemmelleşmeyi mi öngörür? Bazı toplumbilimcilere de ilham veren 'doğal ayıklanma süreci', en güçlünün ayakta kaldığı, zayıfın dünya yüzünden silinmeye mahkûm olduğu bir rekabet mi demektir? Bu basmakalıp düşünceler Darwin ve ardıllarına ait değildir ![]() Zaman içinde büyük değişimler geçiren evrim kuramına göre, ne rastlantı eseri değişimler ne de deterministik bir zorunluluk söz konusudur ![]() ![]() Devillers ve Tintant da evrimin, 'tam yol ileri' bir gelişme değil, tersine, zaman zaman gerilemelerin de yaşandığı, zamana ve mekâna yayılmış bir deneyim olduğunu söylüyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa bu, insan türünün yaşam macerası için düpedüz yanlış bir yorumdur ![]() ![]() Yorumum : Evrim kuramı benim son derece ilgimi çekmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Kitabın Adı: Büyük Piramitler - Bir Efsanenin Günlüğü Kitabın Yazarı: Jean Pierre Corteggiani Kitabın Sayfa Sayısı: 128 Kitabın Basım Tarihi: 02 - 2009 Kitabın Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Kitap Hakkında : 'Ben', diye bağırdı Keops, 'sonsuzluğum ben ![]() ![]() ![]() Tutkulu bir tarihyazıcı kimliğiyle Jean-Pierre Corteggiani çeşitli çağların tanıklıklarıyla bilimsel gerçekleri karşı karşıya getiriyor, efsaneden gerçeğe, Büyük Piramitlerin yeniden keşinin henüz bitmemiş öyküsünü anlatıyor ![]() Yorumum : Piramitler her zaman insanların kafasında soru işareti bırakmıştır ve hâlâ da öyle(ilginç gelebilir ama belkide hayvanların ve bitkilerin kafasındada soru işaretleri bırakmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Kitabın Adı: Aztekler Kitabın Yazarı: Richard F ![]() Kitabın Sayfa Sayısı: 232 Kitabın Basım Tarihi: 08 - 2006 Kitabın Yayınevi: Arkadaş Yayınevi Kitap Hakkında : Kendi alanında en iyi çalışma olarak kabul edilen Aztekler adlı kitap, bu büyüleyici uygarlığın ustaca hazırlanmış bir portesini sunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() DİP NOT: Aztekler hakkında diğer kitaplar; Aztekler - Jacques Soustelle Aztekler - Colin Falconer Azteklerin Unutulmuş Tedavi Yöntemleri - Heinrich Wallnöfer Azteklerin ve Mayaların Dinleri - Walter Krickeberg Yorumum : Aztekler her ne kadar bazı insanlar tarafından bilinmesede beni en çok etkileyen medeniyetlerdendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet birçok(çok olmasada en azından 4 kitabı yakından tanımış olduk) kitabı tanıdık ve bu kitaplar gerçekten okunmaya değer kitaplardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : K - A - Y - N - A - K : Kitaptürk ![]() Yorumlar Bana Aittir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Okunmaya Değer Kitaplar |
![]() |
![]() |
#2 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : Okunmaya Değer KitaplarBilgi için teşekkürler Verus_TR Güzel ve ilgi çekici kitaplar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aragorn561
|
![]() Cevap : Okunmaya Değer Kitaplarbende darwini seviyorum ne var :D:D o kitabı okuyacam (bende ona bir kitap yazacam :D) teşekkürler
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Verus_TR
|
![]() Cevap : Okunmaya Değer KitaplarSadece Darwin' e dair kitap yok orada ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aragorn561
|
![]() Cevap : Okunmaya Değer Kitaplarsenin avatar ne iş bana öm den atsana |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aragorn561
|
![]() Cevap : Okunmaya Değer Kitaplarprofil resmin diyorum bana anlat o nedir diye şimdi anladınmı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Verus_TR
|
![]() Cevap : Okunmaya Değer KitaplarSpam yapmayalım burada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|