|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ashabı, gençliği, günümüz, rasulallahı, tanıyor |
![]() |
Günümüz Gençliği Rasulallah'ı Tanıyor Mu? Ashabı Tanıyor Mu? |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Günümüz Gençliği Rasulallah'ı Tanıyor Mu? Ashabı Tanıyor Mu?Günümüz gençliği Rasulullah’ı tanıyor mu? Ashabı tanıyor mu? Ömer b ![]() İmam-ı Azamları, İmam-ı Şafileri, İmam-ı Rabbanileri, Buharileri, Müslimleri, Nakşibendileri, Geylanileri, Selahaddin-i Eyyubileri, Şeyh Şamilleri, Osman Gazileri, Kanunileri, Fatihleri, Yavuzları, Yunusları, Mevlanaları tanıyor mu? Bugün müslümanların nesilleri, nice küfür, günahkâr ve fasık lider sanatçı, film yıldızı vb ![]() ![]() ![]() Bu durumda, acilen nesillerimize örnek insan olarak bu gönül fatihi dava önderlerini tanıtıp sevdirmeliyiz ![]() Bu aynı zamanda Kur’an’ın metodudur ![]() ![]() Biz bu önderlerden iki tanesini kısaca hatırlatalım: Ömer b ![]() Bir valinin evinde doğan, israfçı prensler gibi yetiştirilen, her gün birbirinden güzel değerli kıyafetler giyen, saçlarını taramakla uğraştığı için zaman zaman namaz vakitlerini geçiren, insanlar arasında bir “ben” misali sivrilen, zengin ve zarif kimselerce taklit edilen, “ALLAH’ın verdiği giysilerin, benden bıkmasından korkarım ![]() ![]() O kızlarına şöyle sesleniyordu ![]() “Kızcağızlarım babanızın ateşe atılması pahasına sizler her halde bollukta yaşamak istemezsiniz ![]() Bir bayram günü oğlunu eski elbiseler ile görünce dayanamayıp ağladı ![]() Oğlu sordu: - Babacığım seni ağlatan nedir? - Evladım, korkarım ki başka çocuklar seni bu elbiselerle görünce kalbin kırılır ![]() Bunun üzerine oğlu, halife olan babasına şöyle diyordu: - Ancak ALLAH rızasından yoksun kalan veya ana babasına karşı gelen kimsenin kalbi kırılır ![]() ![]() Hanımı Fatıma’ya: Babası tarafından beytülmalden hediye edilen gerdanlık konusunda ‘ya gerdanlığı ya beni tercih et’ diyordu ![]() Eşi Fatıma ise, “Hayır, ben seni buna ve nice katlarına değişmem, seni tercih ediyorum” diyordu ![]() Bu ve benzeri olaylar onun Hilafet makamına getirildikten sonra inanç, sorumluluk ve ALLAH korkusuna dayalı iç âlem inkılâbının meydana getirdiği değişimin işaretleriydi ![]() Tarihçiler bu tavırlardan dolayı onu dedesi Hz ![]() ![]() Şimdi de onun nasihatlerine kulak verelim: “Dünya “sonsuzluk yurdu” değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Dünya”, bir gölge gibidir ![]() ![]() Âdemoğlu, dünyada çalışıp didiniyor ve gözlerini ferahlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Siz “sonsuzluk” için yaratıldınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Ömer b ![]() ALINTI |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Günümüz Gençliği Rasulallah'ı Tanıyor Mu? Ashabı Tanıyor Mu? |
![]() |
![]() |
#2 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Günümüz Gençliği Rasulallah'ı Tanıyor Mu? Ashabı Tanıyor Mu?“İnsanlar ancak şu beş şartla yanımıza yaklaşıp bizimle beraber olabilirler: 1- Derdini anlatamayanın ihtiyaçlarını iletmek 2- Göremediğimiz zamanlarda bize adalet göstermek 3- Hakta bize yardımcı olmak 4- Bize ve insanlara ait emanetin gereğini yapmak 5- Yanımızda hiç kimsenin koğuculuğunu yapmamak ![]() Bu beş şarta uymayan yanımıza yaklaşamaz ve bizimle dost olamaz ![]() ![]() ![]() Günümüz müslümanları olarak nefis ve nesillerimizde Ömervâri bir inkılaba ne kadar ihtiyacımız var ![]() Zenbilli Ali Efendi Zenbilli Ali Efendi elleri arkaya bağlanmış 400 kişiye rastladı ![]() Bunların padişahın ipek ticaretini yasaklama fermanına uymayan tüccarlar olduğunu öğrendi ![]() Bunu duyan Müfti Efendi atını sürerek padişahın arkasından yetişir ve der ki: -Padişahım gördüm ki bazı adamları bağlatmışsın ![]() ![]() Sultan Selim öfkeyle: - Mevlânâ, Nizam-ı âlem için insanların üçte birini katletmek helal değil mi? diye sordu ![]() Müfti Efendi: - Helaldir amma işler bozulup büyük fitneler çıktığı zaman ![]() Yavuz Selim kızarak: - Saltanat işlerine karışmak senin vazifen değildir ![]() Zenbilli: - Sultanım bu ahiret işidir ![]() ![]() ![]() ![]() Diyerek selam bile vermeden padişahın huzurundan ayrıldı ![]() Yavuz Selim suçluları bağışladı ![]() Anadolu ve Rumeli kazaskerliğini Zenbilli’ye verdi ![]() ![]() Şunu da gözardı etmemek gerekir ki: Bu önder ve liderlerin başarısında ihlâs, samimiyet, kulluk bilinciyle beraber onlara gönülden bağlı tâbilerinin de büyük katkısı vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|