Öğrenciye Göktaşı Çarptı,Ölmedi |
|
|
#1 |
|
yesimciwciw
|
Öğrenciye Göktaşı Çarptı,Ölmedi![]() ÖĞRENCİYE GÖKTAŞI ÇARPTI, ÖLMEDİ Almanya'da okul yolunda üzerine göktaşı düşen ortaokul öğrencisi, doğrudan göktaşı isabet ettiği halde ölmeyen ikinci kişi olarak tarihe geçti ![]() İngiliz The Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, 14 yaşındaki Gerrit Blank'in eline Essen kentinde okula giderken saatte 50 bin km hızla atmosfere giren nohut büyüklüğünde bir göktaşı çarptı ![]() Öğrencinin elinde 7 cm uzunluğunda yanık yarası oluştu ![]() "İlk başta büyük ışık topu gördüm ve birden elimde bir acı hissettim" diyen Blank, o sırada gökgürültüsü gibi bir ses duyduğunu anlattı ![]() Almanya'nın Walter Hohmann Rasathanesinden Ansgar Kortem, 14 yaşındaki oğlanın eline isabet eden taş üzerinde yapılan analizin, bunun bir göktaşı olduğunu doğruladığını belirtti ![]() Kortem, çoğu göktaşının yeryüzüne ulaşamadan atmosferde buharlaştığını anımsattı ![]() Meteor çarpmasına rağmen hayatta kaldığı bilinen diğer insan ise ABD'de 1954'te evinin çatısında uyurken üzerine greyfurt büyüklüğünde göktaşı düşen Alabamalı bir kadındı
|
|
#2 |
|
Aragorn561
|
Cevap : Öğrenciye Göktaşı Çarptı,Ölmedişansa bak gider çocuğu bulur çocuk ismini tarihe yazar bize gelince ![]() ![]() teşekkürler
Cevap : Öğrenciye Göktaşı Çarptı,Ölmedi |
|
|
#3 |
|
Verus_TR
|
Cevap : Öğrenciye Göktaşı Çarptı,ÖlmediGökyüzüne bu kadar ilgiliyim yalnız böyle birşeyi ilk defa gördüm Çarptığı anda paramparça olması lâzımdı çocuk, nedense birşey olmamış Çok ilginç
|
|
|
|