Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sun, söylediği, sözler, tzu, önemli

Sun Tzu - Söylediği Önemli Sözler

Eski 06-10-2009   #1
Verus_TR

Sun Tzu - Söylediği Önemli Sözler

Aslında, Sun Tzu' nun her söz güzel ve düşünceli, aynı zamanda akıllı bir şekilde kullanılmış sözlerdir

Dağları, ormanları, dar geçitleri, çıkmaz yolları ve bataklıkları bilmiyorsan; silahlı bir güçle manevra yapamazsın Yerli rehberler kullanmadıkça arazinin yararlarını bilemezsin
Savaşın beş kuralı vardır: Ölçme, değerlendirme, hesaplama, kıyaslama ve zafer Mevzi ölçmeyi, ölçme değerlendirmeyi, değerlendirme hesaplamayı, hesaplama kıyaslamayı, kıyaslama ise zaferi doğurur
Planlarını anlamak için onları gözden geçir
Eğer aklını tamamen düşman üzerinde yoğunlaştırırsan, bin mil uzaktan bile askeri önderini öldürebilirsin Bu, görevini başarıyla yerine getirmektir
Eşitsen, gücün varsa savaş Sayıca az isen, mümkünse uzak dur Durumun parlak değilse, mümkünse hemen kaç
Başarılı bir hareket başına vurulduğunda kuyruğu ile, kuyruğuna vurulduğunda başı ile, orta kısmına vurulduğunda hem başı, hem kuyruğu ile hareket eden hızlı bir yılan gibi olmalıdır
Ben savaşırken herkes taktiklerimi görebilir; fakat hiç kimse asıl zaferin kaynağı olan stratejiyi göremez
'Mükemmellik her savaşta çarpışarak kazanmak değildir En iyi strateji savaşmadan kazanmaktır'
'Başkasını ve kendini bilirsen, yüz kere savaşsan tehlikeye düşmezsin; başkasını bilmeyip kendini bilirsen bir kazanır bir kaybedersin; ne kendini ne de başkasını bilirsen, her savaşta tehlikedesin'
İnsanlar bir kez birleştiler mi,cesurlar tek başlarına ilerleyemez,korkaklar ise tek başlarına geri çekilemezler
Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın

Sun Tzu - Vikisöz

Sun Tzu'nun Savaş Sanatı adlı kitabından alıntılar:

En büyük ustalık zayıf ve beceriksiz gözükmektir - Sf:27

İyi savaşçılar düşmanın ayağına gitmezler, düşmanın kendi ayaklarına gelmesini sağlarlar - Sf:31

Kendini ve düşmanını iyi tanıyorsan zafer senin için asla tehlikede değildir - Sf:34

Askerlerine kendi çocukların gibi bak, o zaman senin uğruna ölüme seve seve atılacaklardır - Sf:34

İnsanların içindeki kötülük tohumlarını doğruluğa, talihsizliği kazanma hırsına dönüştürmek dünyanın en zor işidir - Sf:61

Savaşma arzusu kuvvetli düşmana saldırma - Sf 63

Bir komutanın yapacağı beş hata felaket getirebilir:

Dikkatsiz cesaret, yok olmaya götürür
Korkaklık, düşmana esir etmeye götürür
Acelecilik, hakaretlerle kışkırtılabilir
Şeref düşkünlüğü, utanmaya götürür
Adamlarına aşırı düşkünlük, endişe ve tereddüte götürür - Sf:65

Belirgin bir anlaşmayla gelmeyen barış önerisi tuzak belirtisidir - Sf:68

Askerlerini kaçışın olanaksız olduğu noktalara sür ki, ölesiye savaşsınlar Ölümle karşı karşıya olan bir askerin beceremeyeceği iş yoktur Ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olan askerler de subaylar da güçlerinin zirvesine çıkarlar - Sf:76

Askerlerine planı değil görevi söyle - Sf:79

İnsan doğası gereği zora düşmedikçe yeteneklerini sonuna kadar kullanmaz - Sf:79

Çevresi' nin şekillenmesine bu kadar yardımcı olmuş(özellikle Asya ve yakın bölgelere), değerli bir insanı evet açık açık söylüyorum kaybetmek büyük bir kayıp olmuştur diye düşünüyorum ben Keşke ölmeseydi de hep böyle Dünya' nın yapılanmasına yardımcı olsaydı Tüm düşünürler gibi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com