![]() |
Bilmiyorum! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Bilmiyorum!![]() Şair soruyor: “Kimbilir nerede nasıl ve kaç yaşında ![]() Ve devam ediyor: “Bir namazlık saltanatın olacak Taht misali o musalla taşında ![]() Son iki mısra, Bâki’nin ince ruhunun ayrı bir kalıpta takdimi: Kadrini seng-i musallada bilip ey Bâki Durup el bağlayalar karşına yâran sâf sâf ![]() Bu mısraları ibretle okuyor ve kendime dönüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Önümde ne gibi hâdiseler var, hangi imtihanlara tâbi tutulacağım? Bilmiyorum! ![]() ![]() Nazarımı semâya çeviriyorum ![]() ![]() ![]() Denizleri düşünüyorum ![]() ![]() ![]() Bilgisizliğime hudut olmadığını anlıyor, haddimi bilmeye başlıyorum ![]() ![]() ![]() Bu düşünceyle birlikte hayalimden “bilmeyenler” sıra sıra geçmeye başlıyorlar? Yaprak ne zaman düşeceğini, çiçek ne zaman solacağını bilmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ve daha nice bilmeyenlerle etrafım çepeçevre sarılı ve bedenim dopdolu ![]() “Bütün bu bilemeyenler elbette bir bilenin ilmiyle iş görüyorlar” diye düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sen bu dünyaya boğulmaya değil, gerçek diriliğe ermeğe geldin…” Prof ![]() ![]() Zafer Dergisi
![]() |
|