Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyinin, oluşumu

Beyinin Oluşumu

Eski 06-05-2009   #1
Şengül Şirin

Beyinin Oluşumu

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr Alemdar Yalçın, “Beyin, çocuğun anne karnına düşmesinden 22 gün sonra oluşma sürecine giriyor” diye açıklıyor beynin gelişme sürecini ve ekliyor “Bu organın %90′dan fazlasını yağ, geri kalanını essel elementler (selenyum, azot vs) oluşuyor”

Her beyin dişi olarak doğuyor Yani kadınsı özellikler taşıyor Ancak çocuğun cinsel organı belirmeye başlayıp da testosteron (erkeklik hormonu) salgısı ortaya çıktığında, beyin cinsiyet gerek annenin, gerekse dış dünyanın verdiği sinyaller

Özellikle sese, duygusal gelişmelere karşı duyarlılık başlangıçta daha çok oluyor İnsan beyni, doğumdan sonraki iki yıl içinde büyümesini sürdürüyor Ancak gelişmesi ömür boyu sürüyor Bu gelişme, daha çok dış duyumlar ve olaylara göre biçimleniyor Çocuğun yürümeye ve konuşmaya başlamasıyla birlikte beynin gelişimi yani hücre üretimi hızlanıyor

‘Bu gelişim ne kadar sürer?’diye merak edenlere Prof Yalçın, hemen şunu belirtiyor: “Bir balonun içine ne kadar su doldurursanız, o kadar genişler Beyin için de aynı durum söz konusu” Bunu bir örnekle açıklamak mümkün Prof Yalçın, Londra telefon rehberini ezberleyen insanlar olduğunu belirtiyor ve ekliyor “Beyin doğru kullanıldığı takdirde, bilgileri öğrenme kapasitesi her sağlıklı insan için aynıdır”

Beyinde, yaklaşık 100 trilyon civarında nöron, yani beyin hücresi var Bunlar beynin her bölgesinde bulunuyorlar Aralarında sürekli iletişim kuruyorlar ve vücuttaki sinir hücrelerine emir veriyorlar Yani, her duyu öncelikle beyinde oluşuyor Prof Yalçın, bunu da bir örnekle açıklıyor: “Diyelim ki bir adım atacaksınız Siz bu adımı atmadan nöronlar harekete geçiyor ve bunun bilgisini vücudumuzdaki sinir hücrelerine aktarıyorlar ve biz adım atıyoruz”

Aynı zamanda, beş duyumuzla aldığımız bilgilerin tümünü beyindeki algılama merkezinde değerlendiriyor ve depoluyor Değerlendirme olayı düşünme, depolama işlemi ise bellek olarak adlandırılıyor

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com