![]() |
Büyük Oyun!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Büyük Oyun!!!BÜYÜK OYUN ![]() BOP’ta dev bir adım daha atıldı ve peşmerge Türkiye üzerinden ihraç edeceği petrolle mali güce kavuşturuldu ![]() ![]() “Kürdistan’ı hızlandırır” OYUNUN nasıl sahneleneceğinin ipuçlarını ABD’li Senatör Richard Lugar vermişti: Kürtlerin petrol çıkarması, ‘Türkiye’deki bazı bölgeleri de içine alan’ bağımsız bir devletin kuruluşunu hızlandırır ![]() Yardımcı oyuncu Norveç PEŞMERGEYİ paraya kavuşturan projeyi şekillendiren ABD, petrolü çıkarma işini de Norveç’e verdi ![]() Manda oldular ![]() ![]() ![]() Saddam’a karşı sözde bağımsızlık bayrağı açan çapulcubaşı Talabani ve Barzani, petrolü ABD’ye verip vanayı tuttular ![]() ![]() ![]() Büyük oyunda büyük adım Kuzey Irak petrolünü Türkiye üzerinden pazarlayarak hayal bile edemeyecekleri paraya kavuşacak olan peşmergeler, adım adım Kürt devletini kuracak ABD’nin sömürgeleştirme planı olan Büyük Ortadoğu Projesi’nde kurulması öngörülen bağımsız Kürt devleti için önemli bir adım daha atıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milat olarak niteledi Erbil’de düzenlenen uluslararası basın toplantısında bir konuşma yapan peşmerge lideri Mesut Barzani, Kuzey Irak petrollerinin ihracatının başlamasının Kürtler için bir milat olduğunu söyledi ![]() ![]() Projenin arkasında ABD var Peşmerge bölgesini cazibe merkezi haline getirip Bağdat yönetiminden daha da uzaklaştıracak olan projenin arkasında ABD olduğu ve amacına ulaşmak için Avrupa’daki uydusu Norveç’i kullandığı belirtiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözleri Talabani ve Barzani söyledi İktidarın boru hattıyla para pompalayacağı, Erbil’de konsolosluk açarak ödüllendireceği peşmerge reisleri Mesut Barzani ve Celal Talabani daha önce Ankara’ya karşı küstahça çıkışlarda bulunmuşlardı ![]() Mesut Barzanİ: Eğer Türkiye Kerkük’e müdahale ederse, biz de Diyarbakır’la ilgili ve Türkiye’deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale ederiz ![]() * Türkiye’nin sorunu Kerkük ve PKK değil ![]() * Türkiye’nin olası bir sınırötesi harekatı, tüm Irak’a yapılmış sayılır ![]() ![]() * Ne PKK’ya dokunurum, ne sınır ötesi operasyonu kabul ederim * Türk ve İranlılar bağımsız Kürt devleti fikrine alışmalı * Bağımsız bir Kürt devleti kurulacaktır, ama ne zaman kurulacağını bilmiyorum Celal Talabanİ: Irak hiçbir dış müdahaleyi kabul etmez ve kendi egemenliğini korumak için elinden gelen her şeyi yapacaktır ![]() * Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesini kabul etmeyeceğiz ![]() ![]() ![]() * Bırakın PKK’yı, Kürt insanını, Kürt kedisini bile Türkiye’ye teslim etmeyiz ![]() Ankara, Erbil’de konsolosluk açacak Türkiye, sözde Kürt sorununu tartışırken bir yandan da Irak’ın kuzeyindeki sözde bölgesel Kürt yönetimi ile ilişkileri geliştiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olumlu karşılarız Petrol ihracının başladığı örceki gün, açıklamalarda bululan sözde bölgesel yönetimin müsteşarı Dr ![]() ![]() ‘Bağımsız Kürdistan hızla kurulabilir’ Peşmergelerin petrolden elde edeceği gelirlerle bağımsız devlet kurma yönünde adımlar atabileceği daha önce ABD’li yetkililer tarafından da dile getirilmişti ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Büyük Oyun!!! |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Büyük Oyun!!!![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Büyük Oyun!!! |
![]() |
![]() |
#3 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Büyük Oyun!!!Kürt devletinin kurulması kaçınılmaz sonuç,basiretsiz saftirik yada piyon siyasetçiler yüzünden bu süreç engellenemiyor,o gün geldiğinde bizim gibi klavyeden ahkam kesenler aynı duyguyu icraate dökerlerse göreyim ondan sonra ABD'yi PKK=Talabani-Barzani'yi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|