![]() |
Bohr Modeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Bohr ModeliBohr modeli Bu Bohr Teorisi ve Balmer-Rydberg Denklemi Bu yazı veya bölüm halinde birleştirilmiş önerdi olmuştur ![]() ( Discuss ) (Tartışma) ![]() ![]() ) The Rutherford-hidrojen atomu ve Bohr modeli (Z = 1) veya iyon gibi bir hidrojen (Z> 1), burada olumsuz ücret elektron bir atom kabuk yapılan küçük bir olumlu ücret atom çekirdeği encircles, yörünge arasında bir elektron atlamak eşliğinde bir emitted veya elektromanyetik enerji (hν) miktarı emilir![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atom fizik olarak, Bohr modeli Niels Bohr tarafından oluşturulan bir küçük olumlu ücret çekirdek elektronlar tarafından çevrili olarak atomu gösteriyor bu çekirdek etrafında dairesel yörünge yolculuk-yapısı bir güneş sistemi gibi, ama elektrostatik kuvvetlerin çekilmesi sağlayarak yerine ile yerçekimi ![]() ![]() Rutherford-Bohr model Çünkü Bohr modeli kuantum fiziği söyledi-Rutherford modeli değişiklik tabanlı, çok kaynak, bu Rutherford-Bohr modeline atıfta iki birleştirir![]() ![]() ![]() ![]() model was introduced While the Rydberg formül deneysel bilinen olduğunu, bir teorik kadar Bohr modeli tanıtılan underpinning elde değildi![]() ![]() ![]() Bir teori olarak, hidrojen atomu bir ilk sırada yaklaşık olarak kuantum mekaniği ve çok daha doğru geniş kullanarak ve türemek böylelikle eski bir bilimsel teori olarak kabul edilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Origin s Erken 20![]() ![]() ![]() ![]() nucleus Klasik mekanik bir yasa (), bir çekirdek yörüngede olan elektron elektromanyetik radyasyon yayımı önceden bu LARMOR formül yani![]() ![]() ![]() model is Çünkü tüm atomları kararsız olduğunu tahmin Bu atomu modeli, bir felaket![]() Ayrıca, elektron Sarmallar içlerine, bir emisyon kademeli frekans artışı da olarak yörüngesi var küçük ve hızlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : O önerilen bu elektron olabilir sadece belirli klasik hareketleri:
![]() ![]() where n = 1, 2, 3, burada n = 1, 2, 3, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() is called the principal quantum number , and ħ = h /2π temel kuantum numarası ve H = S denir / 2π![]() ![]() The lowest value of n is 1; this gives a smallest possible orbital radius of 0 N en düşük değeri 1 ise, bu 0,0529 mil olan Bohr yarıçapı olarak bilinen bir küçük olası yörünge yarıçapı sağlar![]() ![]() ![]() Once an electron is in this lowest orbit, it can get no closer to the proton Bir elektron bu düşük yörüngeye in, it is no yakın Proton için alabilirsiniz![]() ![]() Starting from the angular momentum quantum rule Bohr [ 1 ] was able to calculate the energies of the allowed orbits of the hydrogen atom and other hydrogen-like atoms and ions Ve açısal momentum kuantum kural kimden Bohr Başlangıç [1] hidrojen atomu ve diğer hidrojen izin verilen yörünge ve enerji-atom ve iyonları gibi hesaplamak mümkün oldu![]() ![]() Other points are: Diğer noktalar:
![]() |
![]() |
Cevap : Bohr Modeli |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Bohr Modeli: Bohr koşulunun, bu açısal momentum H tamsayı çok sonra De Broglie bir duran dalga şartı olarak reinterpreted was: elektron bir dalga ve wavelengths bir tam sayı ile elektron's yörüngeye bir çember boyunca sığmalıdır açıklanmıştır: ![]() Substituting de Broglie's wavelength reproduces Bohr's rule Yerine De Broglie's dalga Bohr iktidarı üretir![]() ![]() ![]() 1925 yılında mekanik yeni bir tür, in which elektron quantized yörünge içinde seyahat ve Bohr model elektron hareket daha doğru bir modeli olarak genişletilmiş oldu kuantum mekaniği önerilmişti ![]() ![]() ![]() elektron enerji düzeyleri The Bohr modeli sistemi için hemen hemen kesin sonuç verir nerede hızları çok daha az iki ücret puanı yörüngede birbirlerine ışık bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : Bir yörünge hesaplamak için iki varsayımlar gerektirir: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() radius: Bu herhangi bir yarıçapı hızını belirler: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() the Toplam enerji hangi olmayan dairesel yörünge için de geçerlidir yarısı potansiyel enerji, bu virial teoremi de gereğidir![]() ![]() For larger nuclei, the only change is that k e e 2 is everywhere replaced by Zk e e 2 where Z is the number of protons Büyük nükleuslar için, tek değişiklik nerede Z protons sayısı o K e E 2 her ZK e E 2 yerini olmasıdır![]() ![]() For positronium , m e is replaced by its reduced mass ( μ = m e /2 ) Positronium için, M ve E düşmüş kitle tarafından (μ = m E / 2) ile değiştirilir![]() ![]() ![]() : Bu açısal momentum L = m E VR H tamsayı birden fazla ise: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( R E ): Enerji formülü doğal sabitlerin bir kombinasyonu Rydberg enerji (R E) denir: ![]() : Bu ifade daha fazla doğal birimleri formu kombinasyonları olarak yorumlama ile açıklanabilir: ![]() is the rest mass energy of the electron (511 keV/c) elektron (511 Kev / c) geri kalan kitle enerjidir ![]() is the fine structure constant ve ince yapısı sabit bir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman Z = 1 / α (Z ≈ 137), hareket yüksek, relativistic olur ve Z 2 R ve α 2 iptal olan yörüngede enerji enerji geri kalan karşılaştırılabilir olmaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Positronium için, formülü azaltılmış kitle kullanır ![]() ![]() ![]() ![]() (positronium) (positronium) Rydberg formülü ![]() ![]() ![]() Ne zaman başka bir enerji düzeyine gelen elektron hamle, bir foton emitted olduğunu ![]() ![]() Bir foton bir hidrojen atomu ile emitted ve enerji iki hidrojen enerji seviyelerinin fark verilir: ![]() ![]() ![]() Since the energy of a photon is Bir ışık ve enerji bu yana ise ![]() the wavelength of the photon given off is given by the foton dışı verilen bir dalga boyu ile ![]() ![]() ![]() ![]() Atom Kabuk modeli Bohr ağır atomları için yaklaşık modeli vermek Hidrojen örnek verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü olmayan her kabuk bir elektron-etkileşime davranır Bu model daha hidrojen model daha yaklaşıktır ![]() But the repulsions of electrons is taken into account somewhat by the phenomenon of screening Ama elektron ve repulsions dikkate biraz tarama bir olgu tarafından alınır![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin, lityum atomu en düşük 1S yörüngede ve bu yörüngede iki elektron vardır Z = 2 ![]() ![]() 2 At lityum yörünge en dıştaki elektron kabaca Z = 1, iki iç elektronlar 2 ile nükleer ücret azaltmak beri![]() ![]() ![]() ![]() , Ama Moseley yasası deneysel probları elektron ve içteki Pair, ve bu dıştaki kabuk sadece bir elektron bir atomu veya iyon en dıştaki elektron etkili şarj ZK ile temel yörünge bunların yaklaşık Z nükleer şarj-1 görüyorum gösterir burada K iç kabuk olarak elektron toplam sayıdır![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabuk modeli, bu olgu kabuk tarafından açıklanmıştır-doldurma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moseley yasası ve K hesaplama-alfa X ışını emisyon çizgileri " Niels Bohr 1962 dedi, "Sen gerçekten Rutherford eser [nükleer atomu görmek] ciddiye alınan değildi![]() ![]() ![]() ![]() 1913 Henry Moseley olarak (sonra K olarak bilinen-alfa hattı), ve en güçlü X-ray hattı elektron bombardıman altında atomları tarafından emitted arasında ampirik bir ilişki bulunan ve atom numarası Z ![]() ![]() ![]() Moseley Bohr için, onun sonuçları hakkında şaşkın yazdım, ama Bohr yardım edemedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra, insanlar etkisini şarj taraması ile, bir iç kabuğu 2 elektron içeren neden anlaşıldı ![]() ![]() n=2 Bu pozisyon sonra = 2 n sahip bir sonraki yörüngede, bir elektron tarafından doldurulur![]() ![]() ![]() ![]() or veya ![]() by 0 11 ve 31 Bu son ilişki arasında Z değerleri için empirically Moseley tarafından, basit bir (dikey olarak) X kare kök arsa-atom numarası ışını frekansı elde olmuştur (ancak, gümüş için, Z = 47, ve deneysel elde tarama terim 0,4 ile) değiştirilmelidir![]() ![]() ![]() ![]() ![]() satır şimdi kapatılacak satırlar bir çift, (K α1 ve K α2) Siegbahn notasyon olarak yazılı olarak bilinir ![]() eksiklikleri The Bohr modeli yanlış bir değer verir ![]() for the ground state orbital angular momentum zemin devlet yörünge açısal momentum için![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Modern kuantum mekaniği olarak, hidrojen ve elektron olasılık olan çekirdek yakınlarında yoğun büyüyen bir küresel bulut olduğunu ![]() " Bu oran-Olasılık sabit-hidrojen olarak çürümesi ve Bohr yarıçapı ters, ama eşittir beri Bohr dairesel yörünge değil, sıfır alan elipsler, bu iki sayının tam olarak bu gerçeği kabul ile çalıştı, bir tesadüf olarak kabul ediliyor![]() modern quantum mechanics) (Her ne kadar çok bu tür tesadüfi anlaşmalar yarı arasında bulunan vs the Atom tam kuantum mekanik tedavi klasik; bu hidrojen atomu özdeş enerji düzeyleri vardır ve bu relativistic Bohr kimden doğar ince yapısı sabit, bir türevini-Sommerfield Model (aşağıya bakınız), ve tamamen farklı bir konsept ile eşit olması için, tam çağdaş kuantum mekaniği olur)![]() ![]() The Bohr modeli de, ya da zorluk vardır başka açıklamaya başarısız:
Ayrıntılandırmalar It has been suggested that this article or section be merged with Bohr–Sommerfeld theory Bu makale veya bölüm Bohr ile birleştirilmiş olmak Sommerfeld kuramı önerdi olmuştur![]() ![]() ( Discuss ) (Tartışma) ![]() Eliptik aynı enerji ve quantized açısal momentum ile yörünge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() radiation/atom system, which is difficult when the radiation is allowed to escape Çünkü bu hareket bulunması gereken açı radyasyon düzeltme ve Incorporation zor bir kombine radyasyon için koordine eden bir radyasyon kaçmak için izin verilir zordur atomu sistemi![]() ![]() ![]() atom , Sonunda, model, modern kuantum tarafından ilk Wolfgang Pauli tarafından 1925 yılında verilmiş olan hidrojen atomu, Heisenberg "matris mekaniği lar kullanarak mekanik tedavi değiştirildi![]() ![]() T Hidrojen atomu en güncel resmi Erwin Schrödinger 1926 yılında geliştirilen dalga mekaniği ve atomik yörüngeler dayanmaktadır![]() Ancak, bu sorunun Bohr modeli onun başarıları ile olduğu anlamına gelmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The Bohr-Sommerfeld nicemleme koşulları, modern matematik alanında sorulara yol açmaktadır ![]() ![]() ![]()
![]() |
|