|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
>, atomlar, kuantum, mekaniği, moleküller, yörünge, şemaları |
![]() |
Atomlar Ve Moleküller > Kuantum Mekaniği Ve Yörünge Şemaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Atomlar Ve Moleküller > Kuantum Mekaniği Ve Yörünge ŞemalarıKuantum Mekaniği ve Yörünge Şemaları
![]() |
![]() |
Cevap : Atomlar Ve Moleküller > Kuantum Mekaniği Ve Yörünge Şemaları |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atomlar Ve Moleküller > Kuantum Mekaniği Ve Yörünge ŞemalarıDolayısıyla; kuantum mekaniği denklemlerinin çözümü, (n, l, m) değerlerinin olası her üçlüsü için bir 'dalga fonksiyonu' veriyor ve bunlara, 'özdurum' ('eigenstate') dalga fonksiyonları deniyor
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atomlar Ve Moleküller > Kuantum Mekaniği Ve Yörünge ŞemalarıHer kabuktaki yörünge grupları, ilgili n değerinin ardından; o n için mümkün olan l değerleri için, l'nin değerine işaret eden ve yörüngenin şeklini belirleyen harflerle gösteriliyor ![]() n=1: 1s n=2: 2s 2p n=3: 3s 3p 3d n=4: 4s 4p 4d 4f n=5: 5s 5p 5d 5f 5g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atomlar Ve Moleküller > Kuantum Mekaniği Ve Yörünge ŞemalarıHangisi olursa olsun; yerleştiği yörüngenin dalga fonksiyonu, elektron hakkındaki tüm fiziksel bilgileri içerir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, elektronun illa da bu özdurumlardan, sadece birini veya diğerini işgal ediyor olması gerekmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atomlar Ve Moleküller > Kuantum Mekaniği Ve Yörünge ŞemalarıFiziksel değişkenlerin değerlerindeki bu belirsizlikler, kuantum mekaniğinin yetersizliğinden kaynaklanmıyor, maddenin dalga davranışı öyle olduğu için böyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu belirsizlikler çerçevesinde, hidrojen atomunu net ve kesin yörüngelerden oluşuyormuş gibi düşünmemek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hidrojen atomu için elde edilmiş olan yörünge çözümlerine, sırasıyla artan sayıda elektron yerleştirmek suretiyle, diğer atomların yörünge şemalarını, yaklaşık olarak da olsa elde etmek mümkündür
![]() |
|