Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
>, etkileşimlerin, işleyişleri, kuvvetler, zayıf

Kuvvetler > Etkileşimlerin İşleyişleri > Zayıf

Eski 05-25-2009   #1
Şengül Şirin

Kuvvetler > Etkileşimlerin İşleyişleri > Zayıf

Zayıf:
Zayıf etkileşim, ağır kuark ve leptonların daha hafif kuark ve leptonlara bozunmasından sorumlu Bozunma sürecinde; ilgili temel parçacığın kaybolduğu ve ortaya, iki veya daha fazla sayıda farklı parçacığın çıktığı gözlemleniyor Toplam kütle ve enerji korunmakla beraber, bozunan parçacığın kütlesinin bir kısmı, ortaya çıkan parçacıkların kinetik enerjisine dönüşüyor Dolayısıyla, bozunma ürünlerinin kütlelerinin toplamı hep, başlangıçtaki kütleden daha az oluyor ΔE=Δmc2
Etrafımızdaki kararlı kütle, daha öteye bozunamayan, en hafif, I nesil kuark ve leptonlardan oluşuyor Bir kuark veya lepton bozunduğunda, 'çeşni'sinin değiştiği söyleniyor ve bütün 'çeşni' değişimleri, zayıf etkileşim sayesinde veya nedeniyle gerçekleşiyor Etkileşim; elektrik yükü taşıyan ve birbirinin karşıtı olan W+, W- parçacıkları ile, yüksüz Z0 parçacığı tarafından taşınıyor Bu üçüne 'vektör bozonlar' da deniyor

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com