![]() |
Şehid oğlu şehid Ulubatlı Hasan |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Şehid oğlu şehid Ulubatlı HasanMevzu nedir bilinmez ama II ![]() ![]() Askerlerin hepsi de "sağına soluna bakmadan" bir adım öne çıkar, "ben" derken, hançerelerini yırtarlar ![]() Sultan sakalını sıvazlar mütereddit bir ifadeyle "ama" der, "gidip de dönmemek, dönüp de görmemek var ![]() Levendler bu güç görevin şehadetle neticelenebileceğini anlarlar ![]() ![]() Murad Han bakar olmayacak, kendisi seçmeye kalkar ![]() -Bu büyük bir şeref, beni seçtiğiniz için dua ederim ![]() Sultan askerini kenara çeker ![]() ![]() Yiğit, başını öne eğer ![]() Sultan "söyle" der ![]() -Devletlü Efendim, benim Bursa Karacabey'de, Ulubat Gölü kıyılarında yaşıyan bir hatunum, bir oğulcağızım var ![]() ![]() ![]() ![]() Asker cümlesini tamamlayamaz, Murad Han "sen gönlünü ferah tut" diye fısıldar, "bundan böyle hanımın kızımdır, sultan kızı gibi kollanacak ![]() ![]() ![]() Levend'in yüzünde sımsıcak bir tebessüm belirir, " ferman padişahımındır" der, diz kırar ![]() Genç askerin adeta kuşları uçar, lakin sultanın kuşcağız omzuna beş batman yük bırakırlar ![]() Ah o vasiyet! ![]() ![]() Beklenen olur, birkaç hafta sonra ateş gözlü yiğidin ölüm haberini ulaştırırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Murat Han fevkalade müteesir olur, artık Ulubatlı'yla yatar, Ulubatlı'yla kalkar ![]() ![]() Sultan Mehmed arar, sorar ama ne fayda! Lakin vasiyeti unutmaz, hadiseyi zihninin bir köşesine yazar ![]() İstanbul kolay bir şehir değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimdir bu bre! Kuşatma 50'nci gününü doldururken henüz dişe dokunur bir ilerleme sağlanamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sultanlar da ağlar! ![]() ![]() Fatih "seni geç buldum Hasanım" diye mırıldanır, "umarım kavuşmak, konuşmak nasip olur ![]() Lakin olmaz! Derviş Hasan belki otuza yakın isabet alır ve Sultanın gözü önünde şehadet şerbetini yudumlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubatlı ile birlikte surlara tırmanan dervişlerden 18'i şehid olur, kalanlar canları pahasına sancağı korurlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Şehid oğlu şehid Ulubatlı Hasan |
![]() |
![]() |
#2 |
bbk
![]() |
![]() Cevap : Şehid oğlu şehid Ulubatlı Hasançok güzeldi teşekkürler sevgili KRDNZ
![]() |
![]() |
Ulubatlı Hasan |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ulubatlı Hasan![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubatlı Hasan adlı bu yigit Bursa Karacabey’deki Ulubat gölünün kuzeybatı kiyisinin yakininda bulunan Ulubat köyünde dünyaya gelmisti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük hücum’un yapilacagi gün en ön safta vurusacağı için çocuklar gibi seviniyordu ![]() ![]() ![]() Nihayet beklenilen an gelip çatmıstı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vur pençe-i Alî’deki semsîr askina Gülbangi asmani tutan pir askina Ey lesker-i müfettihü’l-ebvâb vur bugün Feth-î mübîni zâmin o tebsir askina Vur deyr-i küfrün üstüne rekz-î hilâl içün Gelmis bu sehsüvâr-i cihangir askina Düssün çelengi Rûm’un egilsün ser-î Firenk Vur Türk’ü gönderen yed-i takdir askina Son savletinle vur ki açilsin bu sûrlar Fecr-i hücum içindeki Tekbîr askina Ulubatlı’nin şimşek gibi çakan kilicindan ürken düsman askerleri uzaktan ok yagdirmaya baslamislardi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir tebessümle ruhunu Rahman’a teslim etmisti ![]() ![]() Çok genç yasta sehitlik rütbesini kazanan Ulubatli Hasan’in vücuduna 27 ok saplanmisti ![]() ![]() ![]()
![]() |
|