![]() |
Deniz Fenerinde Çeviri Tamamlandı |
![]() |
![]() |
#1 |
dejavu2009
|
![]() Deniz Fenerinde Çeviri TamamlandıDeniz Feneri dava dosyasının Almanca'dan Türkçe'ye çevirisi tamamlandı ![]() ![]() Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nin Türkiye ayağını incelemek için soruşturma başlatmış ve dosyayı istemişti ![]() Dosya beş buçuk aylık gecikmeyle 24 Şubat'ta Türkiye'ye gelmiş ve Türkçe'ye çevrilmek üzere tercümeye gönderilmişti ![]() Üç ayın sonunda çeviri tamamlandı ![]() Türkarslan'ın önüne gidecek ![]() açacak ![]() Almanya'daki soruşturmada, Kanal 7 Genel Müdürü Mehmet Gürhan ile kanal yetkilileri Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılmışlardı ![]() ![]() Ergin soruları cevapladı Bu arada Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Deniz Feneri e ![]() ![]() ![]() Deniz Feneri e ![]() ![]() getirildiğini söyledi ![]() Ergin, bu talepleri iletmede Adalet Bakanlığı'nın, merkezi makam olarak belirlendiğini anımsatarak, sözleşme çerçevesindeki adli yardım taleplerinin, Türkiye ile Almanya arasında 1974 tarihli protokol gereğince, iki ülkenin dış temsilcilikleri aracılığıyla diğer ülkelere iletildiğini anlattı ![]() Söz konusu dava ile ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu ve Frankfurt Bölge Mahkemesi Savcılığının, Adalet Bakanlığı'ndan adli yardım talebi olduğuna işaret eden Ergin, "Bunlardan birincisi; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, başsavcılıkça Alman makamlarımından bilgi, belge teminine yönelik olarak düzenlenen adli yardım evrakı, Almanca tercümeleriyle 25 Eylül 2008'de bakanlığımıza ulaştı ![]() 26 Eylülde ise Alman yetkili makamlarına iletilmek üzere, Frankfurt Başkonsolosluğumuza gönderildi" dedi ![]() ![]() ![]() Ergin, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli yardım talebine cevaben alınan evrakın tercüme ettirilmesi, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görev ve yetkisi dahilinde bulunuyor" dedi ![]() Frankfurt Bölge Mahkemesi Savcılığı'nca 16 zanlı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, Adalet Bakanlığı'ndan 24 Nisan 2009'da adli yardım talebinde bulunulduğunu bildiren Ergin, "Bu evraklarla ilgili olarak Adalet Bakanlığı'nda evrakın giriş ve çıkışı arasında 1 ile 4 gün arasında zaman harcaması var ![]() Bunun ötesine bakanlıkta hiçbir aksaklık, gecikme söz konusu olmamıştır" diye konuştu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Deniz Fenerinde Çeviri Tamamlandı |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Deniz Fenerinde Çeviri TamamlandıŞu deniz feneri olayının sonucunu doğrusu merakla bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : Deniz Fenerinde Çeviri TamamlandıBir şey olmayacak ki! Dava uzayacak uzayacak zaman aşımına uğrayacak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Deniz Fenerinde Çeviri TamamlandıÇok doğru söylüyorsun arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() |
|